Vrijwilligers die zich belangeloos inzetten voor kwetsbare ouderen maken kans op een onderscheiding van de Zonnehuisgroep Amstelland. Die heeft zorgcentra in De Ronde Venen, Amnstelveen, Ouder-Amstel en Amsterdam.

Jaarlijks wordt door de organisatie de Zonnehuis Penning uitgereikt voor mensen die op ouderen gericht vrijwilligerswerk doen. Daarvoor kan men iemand voordragen tot 22 april via Annemarie Kornman a.kornman@zhga.nl.

Pianist

Men moet op de mail een korte toelichting geven waarom men een familielid, vriend, kennis, collega of buur voordraagt. Vorig jaar kregen Burgercollectief Buitenveldert (met hun aanpak voor een oudervriendelijkere wijk), Jan Bellis uit Amstelveen met zijn pianoconcerten en het tweetal Ciska Dols en Jolien Post met de Blijf-Actief-Groep uit De Ronde Venen de penning.

Jury

Een jury beoordeelt de kandidaten en hun initiatieven en bepaalt wie van hen de Zonnehuis Penning 2022 verdient. Dinsdag 24 mei vindt de uitreiking plaats. De jury bestaat uit Marylin Haimé (Raad van Ouderen, NOOM), Henk Nies (Hoogleraar VU en directeur Vilans), Nelleke Vogel (Raad van Toezicht Participe), Anita Roelofs (Centrale Cliëntenraad Zonnehuisgroep Amstelland) en Thijs Houtappels (bestuurder Zonnehuisgroep Amstelland)

Foto (Zonnehuisgroep Amstelland): Jan Bellis en moeder met de Zonnehuis Penning 2021

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.