Blijkbaar is de gemeente, die alles doet om zo groen mogelijk voor de dag te komen, niet geschrokken van de berichten dat zelfs in het strooizout voor klimaat en milieu schadelijk gif zit. Medewerkers van haar zijn vorige week voor de eerste strooiactie van dit seizoen op pad gegaan. Maar wel met biozout, haast de gemeente zich te zeggen. Er lijkt in Amstelveen geen vuiltje aan de lucht dus.

Net als voorgaande jaren bestrijdt de gemeentelijke strooiploeg gladheid op hoofdrijwegen, busroutes en belangrijke fietspaden, zoals de routes naar scholen en winkelcentra.

Preventief

De gemeente wil gladheid voorkomen en strooit altijd preventief. Dat is mogelijk bij normale winterse omstandigheden. Bij extreem winters weer krijgen eerst de belangrijkste hoofdwegen voorrang. Op wegen in woonwijken, stoepen en wandelpaden wordt niet gestrooid. Op diverse locaties in Amstelveen zijn zoutkisten beschikbaar. Inwoners kunnen die gebruiken als zij merken dat een tunnel of brug slecht begaanbaar is. De gemeente doet een beroep op bewoners en bedrijven om zelf de stoepen schoon te houden en zo de stad gezamenlijk begaanbaar te houden.

Overigens heeft zout tijd nodig om in te werken. En bij minder dan 10 graden vorst vermindert de werking van zout op de weg. Informatie over actuele strooiacties en de gladheidverwachting in Amstelveen zijn van eind oktober tot begin april te volgen via twitteraccount http://@letopAmstelveen.  Strooiroutes en locaties van zoutkisten zijn te vinden op www.amstelveen.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.