Tijdens de Poëzieweek, waarvan het thema de Kamerplant is, houdt de bibliotheek een gratis online workshop op dinsdag 25 januari (20.00 tot 21.15 uur) over dat onderwerp.  Die wordt geleid door woordkunstenaar Meliza de Vries (foto). Aan haar kan men dan ook de naam van een vragen, waarover het gedicht moet gaan. Kamerplantpoëzie dus.

Het verzoek kan men sturen naar m.de.vries@debibliotheekamstelland.nl. “Met speelse schrijfoefeningen creëert men zijn eigen tekst”, zegt De Vries. Wat men over de kamerplant denkt te schrijven, blijft een keuze van de dichter in kwestie. “Schrijven is een verrassing”, vindt de bieb.

Natuur

De natuur is het thema in de Poëzieweek 2022. Niet zozeer de ver-weg-natuur of de hoge-bergen-natuur, maar wel de vergeet-me-nietjes-natuur, de wandel-je-mee-natuur, de laten-we-samen-over-een-beekje-springen-natuur. En welke natuur is nog dichterbij? De eigen kamerplant.

Tijdens de workshop gaat men aan de slag met de kamerplant in kwestie. Natuurlijk mag men zijn plant al een beetje beter leren kennen, door er wat informatie over op te zoeken. Na aanmelding ontvangen deelnemers een ZOOM-link om online deel te nemen aan de workshop. Aanmelden is dus wel verplicht. Meer informatie op de website: www.debibliotheekamstelland.nl

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.