Praten met raadsleden over wat er moet gebeuren met wijkcentra. Dat wil wethouder Marijn van Ballegooijen van welzijn. Enerzijds heeft de raadscommissie Burgers en Samenleving gevraagd om een visie van B&W op de wijkcentra, maar anderzijds denkt het college dat die veel breder moet worden. Na het mislukte ‘Mensen maken Amstelveen’ van burgemeester Mirjam van ’t Veld, waarover men nu niets meer hoort, denkt ook Van Ballegooijen over verbinden, ontmoeten en bewonersinitiatieven. Wijkcentra vormen daarvan volgens hem maar en deel.

Zijn visie heet blijkbaar ‘Amstelveen Ontmoet Elkaar’. Voordat hij ermee komt, wil hij inbreng van raadsleden. In de bijeenkomst wil de wethouder welzijn uitleggen waarmee hij bezig is en informeel daarover van gedachten wisselen. De visie wordt overigens al vast op 21 januari door B&W behandeld. Zij gaat onder meer over wijkcentra, maar ook over andere ontmoetingsplaatsen. Of het een openbare bijeenkomst wordt is niet duidelijk. Er is volgens de wethouder ‘geen wettelijke geheimhouding nodig’. Maar ook buiten de wet om wordt ambtelijk nu eenmaal heel veel geheim gehouden.

Zijn voorstel is voorafgaand aan een commissievergadering van 19.00 tot 19.45 uur met de raadsleden te praten, bij voorkeur op 29 januari. Maar als dat niet haalbaar is moet het maar op maandag 3 of 19 februari gebeuren.

2 REACTIES

  1. Ik weet niet hoe het met andere wijkcentra gaat, maar met de Bolder en de Meent gaat het uitstekend. Bijna altijd druk. Of die nieuwe visie moet weer uitdraaien op de zoveelste bezuiniging, wat mij totaal niet zou verwonderen. Wel moet ik toegeven dat je weinig jongeren ziet in die centra, maar is ook moeilijk te combineren met volwassenen. Jongeren zouden meer hun eigen plek moeten hebben, waar ze gewoon hun gang kunnen gaan.

  2. Is dit niet nu een uitgesproken gelegenheid om eerst eens de geïnteresseerde burgers aan het woord te laten, ipv dat allerlei politieke partijen en achter de coulissen ambtenaren in allerlei commissies hun licht hierover laten schijnen, anders heeft men weer kans op het zoveelste mislukte project. Down up werkt meestal beter dan omgekeerd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.