Zondag 23 januari om 16.30 uur zal er een muzikale vesper in de Kruiskerk gehouden worden waarin een cantate en een aria van de barokke componist Georg Philipp Telemann worden uitgevoerd door sopraan Nienke Oostenrijk (foto).

Omdat er maar een beperkt aantal plaatsen is, wordt, wie er fysiek bij wil zijn, verzocht zich aan te melden op cantate@kruiskerk-amstelveen.nl. De vesper is om 16:30 uur ook via een goede livestream te volgen op kerkdienstgemist.nl (Amstelveen, Kruiskerk).

 Solo

Omdat koorzang momenteel niet goed mogelijk is, wordt een solocantate door de sopraan Nienke Oostenrijk uitgevoerd. Ze wordt begeleid door hoboïst Berend van Halsema, cellist Tara Kumar en organist Henk Trommel. De laatste heeft ook de muzikale leiding. Liturg is dr. Hanna Rijken, die behalve theoloog ook musicus is. De toegang is vrij, maar na afloop is er een collecte waaruit de kosten van deze vesper betaald worden.

Telemanns solocantate Warum verstellst du die Gebärden is een voorbeeld van een piëtistische cantate uit de barok, veel muzikale uitbeelding van woorden en zinnen, devotie en betrokkenheid op het eigen innerlijk.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.