Behalve woningen worden aan De Landtong, zoals bekend, ook scholen gebouwd. Die laatste worden, ter vervanging van wat er nu staat, ondergebracht in één nieuw gebouw.  Een krijgt een nieuw kindcentrum, noemt de gemeente dat. De zes bestaande schoolgebouwen en twee gymlokalen die er nu staan worden gesloopt.

Er komt een nieuw schoolgebouw voor basisscholen De Horizon en De Akker en ook ruimte voor een gymzaal en kinderopvang. De gemeenteraad beslist op 16 februari of ze het krediet van € 11.300.000 beschikbaar stelt voor het Kindcentrum.

De Horizon

Basisschool de Horizon gaat samenwerken met kinderopvangorganisatie De Kleine Wereld; samen vormen ze zo het Kindcentrum De Horizon. Dat betekent dat hier voor ouders en hun kinderen naast kinderdagopvang, buitenschoolse opvang ook Voorschoolse Educatie en Peuterarrangementen wordt aangeboden.

Akker

De reformatorische basisschool De Akker krijgt op de begane grond onderwijsruimten. Het speellokaal gebruiken beide basisscholen samen om zo efficiënt mogelijk met de beschikbare vierkante meters om te gaan. Zo ontstaat er naast de groepsruimten, meer ruimte voor een onderwijsplein.

De bestaande schoolgebouwen zijn echt aan vervanging toe. Ze zijn eind jaren ’60 gebouwd. De huidige tijd vraagt om andere voorzieningen, zegt de gemeente. ‘Zo komt er een Kiss & Ride-zone, een buitenruimte voor de kinderopvang en speelplaatsen voor beide scholen en buitenschoolse opvang.

Samen met de wijk

Samen met de toekomstige gebruikers is de afgelopen jaren een Programma van Eisen opgesteld. Op basis van die uitkomsten is een bouwplan gemaakt voor het nieuwe schoolgebouw. Dit definitieve ontwerp is gepresenteerd tijdens een bewonersavond en volgens de gemeente daar goed ontvangen. In het nieuwe gebouw komt naast het kindcentrum, een gymlokaal op de eerste verdieping. Dat wordt overdag gebruikt door beide basisscholen en ’s avonds en in de weekenden voor sportactiviteiten, zoals bijvoorbeeld, tafeltennis, ouderengym en yoga.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.