Openbare toiletten, zoals vroeger, mag dan voor de gemeente tegenwoordig teveel van het goede zijn, er zijn wel nieuw aangelegde waterpunten. Voor hardlopers, wandelaars en fietsers. Amstelveense buitensporters, zegt de gemeente.

Volgens sportwethouder Rob Ellermeijer wordt met de waterpunten de Amstelveense buitensporter ‘nog beter gefaciliteerd’.  Hij nam vrijdag een kijkje nam bij de installatie van het nieuwste waterpunt bij Noorddammerlaan.

Sportbeleid

Dat ligt in het welbekende ‘rondje Poel’. Andere waterpunten zijn te vinden aan Pandora, Orion en de Doorweg. De gemeente koos deze locaties, omdat er ook andere faciliteiten voor de individuele buitensporter worden gerealiseerd. Bijvoorbeeld het beweegplein bij de Panta Rhei, de bewegwijzering van het jaarlijkse hardloopevenement de MeentRun en de ‘urban gym’.

Uit onderzoek in opdracht van de gemeente kwam een aantal aanbevelingen om de buitensport nog beter te faciliteren. “We zijn een groene gemeente met goede mogelijkheden tot individuele buitensport,” zegt Ellermeijer. “Bovendien is Amstelveen een sportieve gemeente met veel inwoners die buiten actief zijn. De aanbevelingen hebben we dus van harte overgenomen in ons buitensportbeleid en uitvoeringsprogramma.” Kennelijk kwam de dringende behoefte aan oopenbare toiletten in het onderzoek niet boven drijven. Daaraan hebben vooral oudere sporters en winkel-bezoekers behoefte, bleek in diverse winkelcentra.

Meer faciliteiten

Naast de Urban Gym die in februari officieel geopend wordt zijn ook zogenoemde ‘missing links’ meegenomen in het uitvoeringsprogramma. Te denken valt aan wandel- en looproutes die een opknapbeurt of aanpassing konden gebruiken om aantrekkelijker te maken voor de individuele buitensporter. Zo zijn het jaagpad op de Amsteldijk en langs de Nesserlaan opgeknapt. Langs verschillende start- en finishplekken zijn – waar deze niet al waren – prullenbakken, fietsenrekken en bankjes geplaatst. “Zo ondersteunen wij het sporten in de openbare ruimte. Zeker in deze tijd van beperkingen is het belangrijk om buiten goed te kunnen sporten en bewegen”, zegt Ellermeijer.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.