In de vorige week gehouden ledenvergadering van de lokale politieke partij AVA (Actief voor Amstelveen) is unaniem de kandidatenlijst vastgesteld voor de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart 2022. Lijsttrekker is Michel Becker, de fractievoorzitter. Alle kandidaten overleggen volgens de statuten van AVA een VOG verklaring. Voorzitter en oprichter van AVA Tim Lechner prees de in de kandidatenlijst volgens hem aanwezige expertise en diversiteit.

De fractie in de gemeenteraad telt één zetel, bezet door Michel Becker, sinds Jacqueline Höcker wegliep en zelf een eveneens lokale partij stichtte. Die heet nu Lijst Höcker, maar gaat na de verkiezingen ‘Goed voor Amstelveen’ heten.

Lijst

Becker is ondernemer en was ruim dertig jaar bestuurlijk actief bij o.a. Koninklijke Horeca Nederland, Economisch platform KvK NH, Sporting Martinus en in de lokale politiek. Hij was eerder raadslid voor D66 en werd daarna lid van de VVD.

Ook op de tweede plaats in de top 10 vindt met een MKB ondernemer in Gonnie van Rietschoten, nu lid van een raadscommissie. Zij is eigenaar van de bekende naar haar genoemde rijwielzaak en bestuurslid van de V.A.D. (Vereniging Amstelveense Detaillisten). In de lokale politiek strijdt zij vooral voor betaalbaar wonen van ouderen en jongeren.

De lijst ziet er verder als volgt uit: 3. Peter Grifhorst (trainer-coach bij plaatselijke voetbalclubs), 4. Kavitha Laldsjising (service coördinator Vastgoed); 5. Ben Westendorp, (procesmanager, fractiesecretaris en lid van een raadscommissie); 6. Ronald Bouwman (directeur basisschool); 7. Ruscha de Jong- de Roos (senior accountmanager en actief in
bewonerscommissie met aandacht voor achterstallig onderhoud bij sociale huurwoningen); 8. Robert Logger (ondernemer elektrotechniek en vrijwilliger bij Taalhuis, actief bij reizigersbelang Rover en al jarenlang strijder voor het behoud van de Museumtram); 9. Wil Seiffers-Nijhuis (vrijwilliger ANBO belastingadvies & toeslagen en lid van raadscommissie); 10. Robbert Seidemann (Business & Channel Development Manager en strijder voor betaalbare starterswoningen).

De lijst zal voor eind januari 2022 nog worden aangevuld met een aantal lijstduwers, meldt AVA. Hoewel het complete verkiezingsprogramma nog niet bekend is, zullen speerpunten daarin zijn: Betaalbare starters- en seniorenwoningen, verjonging en diversiteit.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.