Burgemeester Tjapko Poppens was vrijdagmorgen op bezoek bij de zogeheten ‘wasstraat’ op Uilenstede (foto). Daar kunnen nieuwe studenten, en dus inwoners van Amstelveen, terecht om allerlei dingen die daarmee samenhangen te regelen.

Behalve dat zij zich kunnen inschrijven als inwoners van de gemeente in de basisadministratie (vroeger het bevolkingsregister), kunnen zij ook informatie krijgen over zaken als het openen van een bankrekening, verblijfsvergunning en de zorgverzekering.

Sport

Aan het informatiecentrum ligt een samenwerking tussen gemeente en VU ten grondslag. De ‘wasstraat’ is bedoeld om studenten een makkelijke en snelle start te bieden in Amstelveen. Uilenstede is één van de grootste campussen van Europa. Er komen dit jaar ongeveer 630 nieuwe studenten wonen. Overigens schijnt er op Uilenstede -nog een ‘sportevenement’ te zijn geweest, dat ook door Poppens werd bezocht, maar daarover is de gemeente wat informatieverstrekking betreft zéér terughoudend en de media werden er bij weggehouden.

1 REACTIE

  1. Leuk voor die studenten dat ze nu in Amsterdam kunnen studeren, hoewel ik mij afvraag of vele studies niet opgezet kunnen worden in gebieden die wel een economische boost kunnen gebruiken. Hier heerst er grote woningnood en moeten mensen 17 jaar wachten.
    Ik ben benieuwd wanneer een Poppens gaat showboaten als een straatje voor mensen in de soc sector na 40 jaar weer eens wordt gebouwd. Wat dat betreft is zijn partij wel voor een zeer groot deel verantwoordelijk voor een dieptepunt op dit vlak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.