Ook plaatselijk gaan de PvdA en GroenLinks samenwerken. Ze vormen (nog) niet één fractie in de gemeenteraad, maar gaan wel samen campagne voeren voor de Tweede Kamerfractie van ‘Verenigd Links’.

De campagnestrijd begint met een borrel op donderdag 31 augustus (20.00 uur) in wijkcentrum Het Pluspunt aan de Smeenklaan 1 voor leden van de beide partijen.

Meningenspel

De afdelingen van de twee gaan samen dus campagne voeren. Het is voornamelijk een kwestie van kennismaking, zeggen zij. Maar ook spreken daar wethouder Marijn van Ballegooijen van de PvdA en fractievoorzitter Lennart de Looze van GroenLinks. Zij lichten beiden de toekomstige samenwerking toe. Plaatselijk maakt de PvdA deel uit van de coalitie (met VVD, D66 en de lokale partij Goed voor Amstelveen) en zit GroenLinks in de gemeenteraad in de oppositie.

De leden van de twee partijen, die landelijk kunnen werden gesteund door meer dan 90% van ruim de helft van de leden, kunnen die avond lokaal reageren op o.a. een ‘Meningenspel’  op de samenwerking en de komende verkiezingen op 22 november.  Van de gezamenlijke fractie in de Tweede Kamer is Frans Timmermans de lijsttrekker. Hij is nu nog Eurocommissaris, maker van de Green Deal en vecht tegen de Klimaatverandering.

22 REACTIES

  • Van een leien dakje of niet, het is wel een stuk verstandiger! Ik voorzie zelfs nog weer toekomst als m.n. de PvdA zijn blunders waar zij oa in Rutte 2 volop aan mee heeft gewerkt weet te herstellen. Ik denk dan aan die waanzin van de terugtredende overheid, zoals WMO, belastingen, justitie, opheffen bejaardenhuizen, volkshuisvesting enz wat in ons land gewoon niet kan op vele punten.
   Nu is het wachten nog op de PvdD en SP. Naar mijn mening is dat voor elke achterban van deze partij(tjes) veel beter. Politiek gaat namelijk over macht en iets bereiken en dat kan alleen als je groot bent , niet als je gelijk hebt.

    • Lokale kiezers waaien voor het grootste gedeelte gewoon mee met de landelijke trend. Ik durf te wedden dat de meeste Amstelveners alleen maar weten wie Raat is en misschien dan ook nog Poppens maar dan houdt dan wel op.

     • Als je elke week met een foto in de media verschijnt, stemmen mensen vanzelf op je. Men denkt dan: hé die man ken ik, die staat altijd zo leuk op de foto en altijd netjes gekleed. Dat men als dank voor hun stem een knetterrechts niets ontziend beleid krijgen, daarvan is men zich kennelijk niet bewust.

     • Raat is de meest luie inwoner van deze gemeente. Doet al ik weet niet hoe lang hetzelfde kunstje. En maar praatjes over verantwoordelijkheid en kansen pakken. Luie wethouder.

 1. Groot worden zonder gelijk krijgen, is lastig, anonieme Frank. Gelijk hebben is een illusie die wijkt bij tegenspraak. In een democratie is bereidheid tot discussie en heroverweging van de eigen standpunten het hoogst bereikbare ideaal.

  Ik hoop dat velen zullen stemmen op een GroenLinkse PvdA (GA?) of op NSC zodat ik met een gerust hart kan blijven stemmen op de zelfstandige PvdD. De stem van moraliteit, redelijkheid en gezond verstand gaat gauw verloren in het tromgeroffel en bazuingeschal van het machtsstreven.

  • We zullen zien! Timmermans weet in ieder geval wel veel van macht. Dat kun je jammer genoeg niet zeggen van veel van die brullende dwergen op links. (En ook op rechts).
   Een stem op de PvdD vind ik meer duiden op escapisme, want iedereen weet dat het onhaalbaar is is. Trouwens het is ook te veel een one issue partij.

 2. Wat is onhaalbaar aan respectvolle behandeling van dieren op grond van rechten die hun toekomen ondanks dat zij onze taal niet spreken?

  Jouw standount komt erop neer dat wij geen rekening hoeven te houden met de natuur of de schepping of hoe je dat wonder ook wilt noemen.

 3. Just a reminder: in het begin van de jaren 80 begon de fusie partij CDA ook vol enthousiasme en elan. Gelijk als thans scoorden zij in het begin ook best wel goed.

  Hedenochtend hoorde ik op het nieuws de uitslag van een eerste politieke peiling met daarin opgenomen het huidige politieke speelveld inclusief partij Omtzigt: CDA 3 zetels!

  Succes GL/PvdA.

  • Daar heb je volkomen gelijk in Olaf, dus wie weet waar de VVD staat over 15 jaar. Misschien ook op 3. You never know. Wel is zeker dat het politieke landschap de laatste 30 jaar op en neer is gegaan als een jojo.

 4. “Iedereen heeft in het leven dezelfde kansen gekregen.”
  Heeft Herbert Raat (VVD) dat echt gezegd?

  Iedereen wordt dus geboren met dezelfde intelligentie, hetzelfde karakter en hetzelfde aantrekkelijke uiterlijk in een harmonieus en welvarend gezin, in een ruim huis met een kamer voor zichzelf en in een schone en rustige omgeving met veel ruimte om te kunnen spelen en sporten. Iedereen gaat ook naar hetzelfde soort school met dezelfde inspirerende en begripvolle onderwijzers. Iedereen heeft ook de gave om (net als Herbert Raat) anderen met mooie praatjes te overtuigen.

 5. Goed lezen als het u belieft: ik zeg niet dat de wethouder dat gezegd heeft. Ik zeg dat ik vind dat de wethouder gelijk heeft dat iedereen zijn kansen moet pakken. Van bij tante Truus op de bank zitten wordt niemand beter.

 6. @G.Wolf, je hebt gelijk: Met ‘de wethouder’ bedoelde je Marijn van Ballegooijen van de PvdA. Dat gebeurt hier niet vaak.

  Nu ben ik toch benieuwd wie dan wél heeft gezegd dat iedereen in het leven dezelfde kansen heeft gekregen en dus zelf verantwoordelijk is voor het niet pakken daarvan. Dat is namelijk nare nonsens en het lijkt mij onwaarschijnlijk dat een PvdA-er dat echt gezegd heeft.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.