De zogeheten Warnersbrug tussen Catharina van Clevepark en -laan komt er niet. De stichting die daarvoor ijverde, gaat zichzelf opheffen. De gemeente wilde wel meewerken, maar schrok kennelijk van de kosten die dat met zich meebracht.

Wethouder Herbert Raat onthulde vorig jaar nog een maquette van de brug op Burendag, maar hield toen al een slag om de arm. In Villa Randwijck was er vorig jaar een informatiemeeting, waar ook voorzitter Van den Bos van de stichting een lezing hield.

Stichting

De stichting ziet wel een positieve opstelling van de lokale overheid, maar ook dat de betaling nihil is en voor de brug niet een reservering heeft opgenomen in de volgende begroting. De stichting was in 2019 opgericht om de brug in Randwijck te laten terug keren. Hij was begin vorige eeuw ontworpen door architect Philip Anne Warners en dateert uit 1926. Volgens de stichting ligt er nu een ‘fantasieloze’ dam met duiker op de plek van de brug, waarmee de Van Clevelaan overgaat de het Van Clevepark. De Warnersbrug had bede trottoirs en banken. Het zou volgens haar drie ton kosten om de brug terug te laten komen. Een (klein) deel daarvan had de stichting zelf ingezameld via donaties.

Notariskosten

De daadwerkelijk binnengehaalde donaties zijn besteed aan notariskosten, een flyer, de website, acht nummers van het NieuwsBulletin, het grote bord bij de brug, Burendag in 2021 en 2022, de bad-eendjesrace, de maquette en nog veel meer zoals o. a. het drukken van ansichtkaarten”, zegt de organisatie op haar website. Zij is van plan op het bord bij de nu bestaande brug binnenkort een tekst aan te brengen die aangeeft dat de stichting gaat worden opgeheven. “Helaas gaat het plan om deze brug te reconstrueren niet door.”

Schiphol

Stichting Leefomgeving Schiphol zegde € 10 mille toe, maar daar kan nu geen gebruik van worden gemaakt, constateert de organisatie. Het bestuur heeft besloten het batig saldo te gebruiken voor het kleine gedenkteken op de nu bestaande brug. “Hierover zijn we in overleg met de gemeente.”

FOTO: amstelveenweb.com

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.