Omdat het Bewonersplatform Bovenkerk 25 jaar bestaat en de Urbanuskerk door brand goeddeels is verwoest, komt Chocolade- en Bonbonfabriek Martinez met speciale Urbanus Chocolade. Overigens gaat het jubileum, gekoppeld aan het herstel van de kerk, gepaard met tal van feestelijke activiteiten. Vrijdag was er bijvoorbeeld een etentje voor (vooral oudere) Bovenkerkers in het Noorddamcentrum, in samenwerking met de Katholieke Ouderenbond.                                           Met behulp van tien vrijwilligers werd aan 65 mensen eten en drinken gegeven, waarbij overigens gekookt werd op een andere locatie, omdat het Noorddamcentrum niet over een keuken beschikt. De bedoeling van deze avond was mensen met elkaar te laten eten en kennis te laten maken op een gezellige ontspannen manier. Volgens de organisatoren is dat geleukt.

Verjaardag

Op 25 mei, de datum die sinds enkele jaren als de verjaardag van Amstelveen wordt gezien, zegt Bewonersplatform Bovenkerk ook mee te doen. Maar dan gaat om de actie ‘Help ons uit de brand’, samen met stichting ‘Vrienden van de Bovenkerkse Urbanus’.  Er is dus een deal gesloten met Martinez Chocolade, die de speciale chocolade gaat produceren in een Urbanus verpakking om te verkopen in Bovenkerk, Amstelveen en Aalsmeer voor het herstel van de kerk.

Er wordt overigens nog gezocht naar mensen die de producten gaan verkopen en naar bakfietsen en andere vervoermiddelen om dat te doen. “We werken eraan zonder kosten te maken in drie jaar tijd 100.000 euro te genereren”, zegt Chris van den Helder van de organisatie. Mail: chmvandenhelder@gmail.com   of Tel. 06 27 88 69 66.

1 REACTIE

  1. Leuk idee Urbanuschocolaatjes. Dat wordt misschien nog een echt Amstelveens product, net zoals Amstelveen bier.
    Volgend idee wordt misschien “ het Urbanusspeculaasje”.🧐😃

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.