Omdat het slachtoffer Ahmet G. (55) volgens hem ook een crimineel is, vinden omwonenden dat hij uit Westwijk moet verdwijnen. Het gebiedsverbod van drie maanden (gebied tussen Grote Wielen en Marshallsingel) dat hem nu is opgelegd, vonden sommigen niet genoeg. In een poging tot zijn liquidatie liep hij vorige week zaterdag alleen een beenwond op, doordat het automatische wapen waarmee werd geschoten haperde.

Bas Eenhoorn

Zijn dochter van 17 werd in haar voet geschoten. Dinsdag hield burgemeester een informatieavond over de gebeurtenis aan Grote Wielen. Daar had men wel waardering voor de aanpak van de hulpdiensten en de gemeente, maar er bestond ook bezwaar tegen de gebiedsontzegging voor drie maanden en het feit dat de dochter en haar moeder nog steeds in het pand wonen en misschien gevaar lopen bij een volgende liquidatiepoging.

Camera

Overigens overweegt Eenhoorn cameratoezicht in de Grote Wielen. Hij is daarover in gesprek met de politie. Die sprak overigens tegen dat, zoals iemand zei, pas na een kwartier de hulpdiensten kwamen. Overigens meldde een inwoner al vóór het incident drie waarschuwende brieven aan de burgemeester te hebben gestuurd, waarop nooit antwoord kwam. Kennelijk zijn de berichten in de ambtelijke molen op het raadhuis blijven steken. Eenhoorn zei altijd direct dergelijke brieven te beantwoorden en dus na te gaan waarom deze drie hem niet hebben bereikt.

Vijftien rechercheurs houden zich met de zaak bezig om de daders (bij de aanslag met bivakmutsen) te vinden, werd vrijdag meegedeeld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.