Vierduizend gratis zogenaamde ‘bezoekerspakketten’ met zelftesten deelde de gemeente donderdag uit. De werden, zoals gebruikelijk buiten het oog van de media, via wijkwinkelcentra verspreid en kwamen, behalve van de gemeente, ook van de GGD.

Een pakket bevat vier zelftesten, twee mondmaskers en tips over hoe men zich thuis zo goed mogelijk aan de coronamaatregelen kan houden. De actie is bedoeld om mensen bewust te maken van het risico op besmetting thuis.

Wethouder Marijn van Ballegooijen van zorg en welzijn hielp zelf mee met uitdelen in winkelcentrum Westwijk.

Thuis

De gemeente wil de verspreiding van het virus zoveel mogelijk tegengaan, zei hij volgens een achteraf gestuurd gemeentelijk persbericht. “De laatste dagen van het jaar gaan mensen veel bij elkaar op bezoek”, wist hij. “Het is goed om jezelf te testen voordat je ergens heen gaat of mensen thuis ontvangt. Zo beschermen we elkaar en vooral kwetsbare mensen in onze omgeving.”

Het aantal besmettingen thuis blijft hoog. Uit onderzoek van het RIVM blijkt dat meer mensen eerder testen als zij zelftests in huis hebben.

Foto rechts: wethouder Marijn van Ballegooijen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.