De eigenaren van ijssalon Gia Gelato in de Dorpsstraat hebben tientallen ijstaarten aan zorginstelling Brentano, welzijnsorganisatie Participe Amstelland en de lokale ZZP-Groep gegeven. “Een klein gebaar met zorg voor elkaar”, noemen de die donatie zelf. Zij sluiten hun (seizoen) bedrijf tot maart.

De eigenaren van de salon zijn D66-raadslid Tawros Aslanjan en diens compagnon Danilo Giannotta. Na de kerstdagen hielden zij tientallen taarten over, die zij anders hadden moeten weggooien. Dan maar naar kwetsbare mensen, besloten zij.

Ouderen

Overigens is het door de corona-maatregelen voor heel de horeca een lastig jaar geweest, constateert Aslanjan. “Niet alleen voor ons bedrijf, maar ook voor groepen mensen die extra aandacht verdienen. Denk aan ouderen, voor wie de decembermaand ook zonder corona een eenzame tijd kan zijn; gezinnen die moeite hebben de eindjes aan elkaar te knopen en zzp-ers die hard in hun portemonnee worden geraakt door corona. Door onze ijstaarten juist aan deze groepen te doneren, gaan we voedselverspilling tegen en maken we tegelijkertijd een heleboel mensen blij. Met deze actie willen wij mensen graag een riem onder het hart steken voor de jaarwisseling.”

Verrassing

Robert Jan Machielse, chef kok van Brentano, is er blij mee. “Het is een leuke verrassing voor de bewoners van onze zorginstellingen. Zo wordt nieuwjaarsdag extra feestelijk.” Sinds woensdag brachten medewerkers van Gia Gelato de taarten langs bij de bewoners van Brentano. Die voor Participe Amstelland en de ZZP-groep worden afgehaald in de ijssalon, waar men in maart weer terecht kan voor bolletje ijs en een kopje koffie.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.