De vierde editie van de Mokumse Mikmak scheurkalender is uit, volgens de samenstelsters vol ‘Amsterdamse humor en spot’, opgetekend door Clementine Vrooland en Shirley Brandeis.

Met twaalf meeschrijvende Amsterdammers zorgden zij voor een ‘dagelijkse portie pure en ludieke nostalgie’. De nieuwste Mokumse Mikmak scheurkalender online te bestellen en te koop in de Amsterdamse boekhandel.

Minder Mokums

Volgens Vrooland hoort men het oude Mokums steeds minder. “Maar als we boodschappen doen, op straat lopen of op een terras zitten, vangen we regelmatig van die typisch Amsterdamse oneliners op.”

Brandeis: “Clementine en ik hebben een radar ontwikkeld voor vette oneliners en we pakken meteen een pen of potlood als we zo’n opmerking horen. De verzameling kwinkslagen en humoristische kanttekeningen blijft groeien.”

Nostalgie

Amsterdammers staan bekend om hun brutale, venijnige en gevatte opmerkingen. Wie er woont of gewoond heeft, zowel geboren als getogen Amsterdammers, omarmt de hoofdstad en vooral de sappige Mokumse taal.

Velen blijken zeer nostalgisch aangelegd, zegt de uitgever. ‘Ze missen de stad als ze er even terug zijn of al lang vertrokken. De scheurkalender toont dagelijks een mengelmoes van spreuken, oude en nieuwe foto’s, tekeningen, raadsels, grappen en grollen.’ De scheurkalender 2022 wordt uitgegeven door Uitgeverij Leessst in Schagen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.