De Amstelveense  Nura Oosterling (10) is een van de vijftien kinderen die met hun inzending meedoen aan de finale van  de NOS Jeugdjournaalwedstrijd. Zij mogen op op zondag 21 november aan de finale meedoen. Die vindt wegens de coronamaatregelen via een videoverbinding plaats. Aan de wedstrijd namen 300 inzenders deel.

De jury van de Jeugdjournaalwedstrijd koos daaruit de finalisten. Nura Oosterling kwam met een interview in zwembad de Meerkamp. Zie: Nuria Oosterling.

Talent

Kinderen konden meedoen door hun journalistieke talent te laten zien door middel van een ingezonden video. Daarin deden ze verslag van een onderwerp uit hun omgeving. De provincie Noord-Holland telt overigens de meeste finalisten. Het waren er zeven.

De finalisten per provincie (klik op de naam om de inzending te bekijken):

Drenthe: Bob Bolier (11) uit Vries

Gelderland: Bram van Rooijen (10) uit Zaltbommel

Groningen: Isabel Mandaat de Lima (10) uit Leek

Limburg: Marien van Steenwijk (10) uit Wijlre

Noord-Brabant: Bshina Nasr (11) uit Eindhoven

Noord-Holland: Razmik Aramjan (11) uit Hilversum; Nuria Oosterling (10) uit Amstelveen; Maimouna Dior Diop (10) uit Amsterdam-Noord; Maxien Beukeboom (11) uit Amsterdam; Hedir ben Ismail (12) uit Den Helder; Roef Couwenberg (9) uit Schagen; Tom Staal (8) uit Westzaan.

Utrecht: Ghanna Postmus (9) uit Maartensdijk.

Zeeland: Eva Stoutjesdijk (10) uit Sint-Maartensdijk.

Zuid-Holland: Boris Delic (9) uit Den Haag

Drie opdrachten

Op de finaledag mogen de kinderen alles uit de kast halen tijdens een drietal opdrachten. Die worden beoordeeld door de jury, bestaande uit Fedde, de winnaar van 2020, zangeres Stefania en Jeugdjournaal-presentator Joris Marseille. Deze editie worden er drie winnaars gekozen die met een Jeugdjournaal-cameraploeg op pad mogen om verslag te doen van een zelfgekozen onderwerp. De reportages zijn te zien in een tv-uitzending, op de website en op het YouTube-kanaal van het NOS Jeugdjournaal.

Jeugdjournaalwedstrijd

De Jeugdjournaalwedstrijd wordt georganiseerd door het NOS Jeugdjournaal en het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid. Dit jaar is de tiende editie en daarom zijn er vijftien finalisten waaruit drie winnaars worden gekozen. Sinds een aantal jaar is de Jeugdjournaalwedstrijd een verslaggeverswedstrijd. In de beginjaren ging het om het grootste presentatietalent.

Op de foto de finalisten.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.