De VriendenLoterij geeft opnieuw per 1 januari twee ton aan het Cobra Museum. De langlopende partnership met de VriendenLoterij wordt zo verlengd, zegt het museum. De samenwerking resulteerde volgens haar in belangrijke aankopen en tentoonstellingen.

“De steun van de VriendenLoterij is een fantastische bijdrage voor musea in Nederland”, zegt waarnemend directeur Stefan van Raay. Volgens krijgt het museum de mogelijkheid het programma van tentoonstellingen en activiteiten voort te zetten.

VriendenLoterij
De VriendenLoterij is de loterij voor behoud van cultureel erfgoed en het welzijn van mensen. “Bij de VriendenLoterij speelt u mee voor wat u raakt”, benadrukt de organisatie steeds weer.

In 2021 werd de BankGiro Loterij met de VriendenLoterij samengevoegd en bleef de naam VriendenLoterij over. Die schonk over 2020 bijna € 125 miljoen aan goede doelen. Deelnemers kunnen met hun VriendenLoterij VIP-KAART zelf bewonderen wat zij mede mogelijk maken.

De kaart geeft gratis toegang tot meer dan 125 musea, zoals het Cobra Museum, en tot 50% korting op talloze avondjes uit, van bioscoop en dans tot musical en opera.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.