Bert de Pijper van de ChristenUnie stapt niet meer in de gemeenteraad na de raadsverkiezingen in maart. Hij is nu factievoorzitter. In de raad heeft de CU één zetel, in raadscommissies treedt ook Henk Stoffels op. De Pijper heeft twaalf jaar de partij vertegenwoordigd. De partij is op zoek naar nieuwe, overtuigd christelijke kandidaten voor het raadslidmaatschap.

De achterban van de ChristenUnie spreekt over eeg ‘groot probleem’ en wil eeb christelijk geluid in de lokale politiek laten klinken. Eerder kwamen christenen bij elkaar om na te denken over hoe zij ‘het Koninkrijk van God gestalte’ konden geven in Amstelveen.

Dynamiek
Er is op dit moment nog geen opvolger voor De Pijper gevonden. Als dat zo blijft kan de ChristenUnie niet meedoen met de gemeenteraadsverkiezingen en zal de partij in ieder geval voor vier jaar verdwijnen uit de Amstelveense politiek. Refererend aan ‘het licht van de dynamiek’ van de bijeenkomst is dat volgens het plaatselijke bestuur van de partij onverteerbaar.

De deadline voor het inleveren van de verkiezingslijst is 20 november 2021. Na deze datum is meedoen met de verkiezingen uitgesloten.  De ChristenUnie had, behalve twee jaar een raadszetel ook vier jaar een wethouder (in de persoon van mr. Koops-Scheele), heeft volgens de achterban het christelijke getuigenis laten klinken en geniet vertrouwen en respect van B&W. Bij de twee laatste gemeenteraadsverkiezingen heeft de CU zicht gehad op een tweede zetel, meldt de partij. “Een vaste groep adviseurs helpt ons bij vraagstukken over financiën, onderwijs, huisvesting, sport en milieu. Dit alles mag niet verloren gaan.”

Oplossingen

De partij vraagt christenen in gebed God vragen om wijsheid en een oplossing.
En verder zou men voor zichzelf kunnen nadenken hoe christenen betrokken kunnen en willen zijn bij de ChristenUnie Amstelveen. “Ook als je hier allerlei twijfels over hebt, maar wel een kleine politieke interesse, vragen we je te reageren, omdat we misschien wel heel creatief tot oplossingen kunnen komen,” zegt de partij. Men kan zich melden bij Bert de Pijper, 06-45489620, of b.de.pijper@amstelveen.nl en bij Henk Stoffels, 06-22800091, of h.stoffels@amstelveen.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.