Tijdens de Walk&Talk bijeenkomst van donderdag 28 oktober (10.30 uur) in bibliotheek Stadsplein vertelt Cees Bakker van SollicitatieLAB welke kansen er liggen op de arbeidsmarkt sinds de coronacrisis. Aanmelden via www.debibliotheekamstelland.nl 

Volgens Bakker is er in veel beroepen op dit moment een grote schaarste, terwijl tegelijkertijd veel mensen langs de kant staan en lukt het hun niet een nieuwe baan te vinden.

Aantrekkelijk

De arbeidsmarkt verandert naar zijn mening steeds sneller door bijvoorbeeld de verdergaande digitalisering, nieuwe technologie, de energietransitie en de toenemende behoefte aan zorg en woningen. “Als werkzoekenden moet je zorgen dat je aantrekkelijk bent voor de arbeidsmarkt van morgen, maar dat geldt natuurlijk ook voor werkenden,” zegt Bakker.

Na een carrière als financieel manager besloot hij mensen te coachen naar een nieuwe baan. “Er is niets mooiers dan mensen te laten ontdekken dat ze veel meer kunnen dan hun laatste beroep.” Met SollicitatieLAB zegt hij individuele begeleiding te kunnen bieden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.