Voor een proef met een wijkbus in Kostverloren, die twee jaar duurt, zoekt de gemeente vrijwilligers als chauffeurs en bestuursleden. Men kan zich aanmelden via wijkbus@amstelveen.nl en dan melden of men willen rijden en/of in het bestuur van een stichting wil zitten. Ook zijn suggesties welkom voor stallen van het voertuig in de nacht.

De bus gaat (heen en weer) de route Kronenburg (Amsteltram)-Winkelcentrum Kostverlorenhof-Oranjebaan-Ziekenhuis Amstelland rijden, via Jeanne d’Arclaan, Oostelijk Halfrond en Camera Obscuralaan. Het is de bedoeling de bus in een stichting onder te brengen, meldt de gemeente.

Coördineren

“Vorig jaar hebben we een behoefteonderzoek gedaan naar een wijkbus”, zegt wethouder Rob Ellermeijer. “Een deel van de bewoners gaf toen al aan interesse te hebben om op de bus te gaan rijden. Wij vragen nu aan Amstelveners of zij als vrijwilliger een rol willen vervullen om de wijkbus mogelijk te maken. Het is belangrijk voldoende chauffeurs te hebben, maar ook vrijwilligers die een bestuurlijke of coördinerende rol willen vervullen zijn zeer welkom.”

 Fijnmazigheid

In de wijk bestaat behoefte aan de bus omdat de fijnmazigheid van het openbaar vervoer beter kan. De route biedt een verbinding naar onder mee de R Net bushalte / Amsteltramhalte Oranjebaan, Amsteltramhalte Kronenburg, wijkvoorzieningen en Ziekenhuis Amstelland. De gemeente, Connexxion en de VRA stellen het voertuig beschikbaar. De bewoners vormen een Stichting Wijkbus en rijden dus vrijwillig.

Het voertuig krijgt een dienstregeling en zal een keer per uur rijden. De gemeente creëert eenvoudige haltes waar bewoners kunnen in- en uitstappen.

1 COMMENT

  1. Kan de Nes en Waardhuizen er ook niet bij betrokken worden? Trouwens ik vind het waanzin dat dit vrijwilligers dit zouden moeten doen. Op zijn minst zouden ze er wat voor moeten krijgen. Dit is verdringing van regulier werk. Op zichzelf zou zo’n lijntje niet winstgevend zijn, maar ze zorgt wel voor toevoer naar de financieel aantrekkelijke lijnen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.