In het op donderdag 25 april (19.30 uur) weer te houden Alzheimer Café, in het Zonnehuis ‘De Luwte’ een het Wimbledonpark 361, gaat het over de vraag hoe men omgaat met inactiviteit en apathie bij een naaste. Gespreksleider Job van Amerongen zal er met Lindsey Lefeber, activiteitenbegeleider bij Brentano, over spreken.

Lusteloosheid, apathie, een totaal gebrek aan interesse en initiatief: Het is kenmerkend gedrag voor mensen in een verder gevorderd stadium van de dementie. Als mantelzorger kan men door het moeizame contact, de afgevlakte emoties en de desinteresse nog maar weinig met zijn naaste delen.

Eenzaam

Het is goed te bedenken dat die er niets aan kan doen. Maar voor de mantelzorger betekent het dat die zal moeten wennen aan dit gedrag. Om zich ook vaak eenzaam te voelen als de naaste geen vragen meer stelt, geen interesse meer toont en geen uitjes meer wil maken. Hoe gaat een mantelzorger hiermee om? Kan men er iets aan doen?

Prikkelen

Lindsey Lefeber zal uitleggen op welke manieren men kan proberen contact te maken en te prikkelen tot wat activiteit. En hoe het toch voor die mantelzorger nog een beetje leuk is te houden. Uiteraard is er ruim gelegenheid tot het stellen van vragen. Zaal open vanaf 19.00 uur. Bezoekers hoeven zich niet aan te melden, maar kunnen gewoon binnenlopen. De toegang is gratis en de koffie staat klaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.