De fit20 studio van Personal trainer en ondernemer Jasper van Doornik bestaat dit jaar drie jaar. In zijn studio aan de Burgemeester Haspelslaan trainen meer dan honderd klanten. De nieuwste klant Dolf van den Bos (61) liet zich inspireren door een column van Jan Heemskerk.

Die wilde met zijn kleinzoon op de grond met duplo kunnen spelen, zegt binnen twee maanden een aanmerkelijk verschil in fitheid te hebben gemerkt inmiddels op een goede band met de begeleiders en personal trainers te kunnen bogen 

Teamwork

“Afgelopen week zette ik spontaan mijn kleinzoon op m’n nek, wat me drie maanden geleden niet was gelukt”, zegt hij. “Toen kon ik alleen met veel moeite met mijn kleinzoon op de grond met Duplo spelen.”Ik verheug me op mijn wekelijkse training, altijd op hetzelfde tijdstip. Het werken met een team en die stok achter de deur ervaar ik als bijzonder prettig.”

De fit20 training is op afspraak en altijd onder persoonlijke begeleiding. Jasper van Doornik: ”Ik blijf het nog altijd bijzonder vinden als mensen zelf merken wat een verschil fit20 op hun leven maakt. Daar krijgen we allemaal energie van, want klanten zoals Dolf zijn supergemotiveerd.”

Formule

Op speciale custommade fitnessapparaten worden de grote spiergroepen wekelijks in 20 minuten getraind. De training vindt plaats in een kleinschalige studio en is ’hoogintensief’, wat inhoudt dat de spiergroepen in korte tijd zwaar worden belast en tot het uiterste gedreven. “Op een veilige manier”, zegt Doornik. Door die aanpak wordt de conditie verbetert. De ruimte is gekoeld op 17 graden waardoor klanten niet of nauwelijks transpireren en sportkleding of naderhand douchen niet nodig zijn.

Wetenschappelijk

De fit20 trainingsmethode is een High Intensity Strength Training, volgens het bedrijf gebaseerd op wetenschappelijke onderzoeken die laten zien dat met één intensieve training per week de gezondheid en fitheid sterk verbeteren. De fit20 personal trainer let nauwkeurig op houding, ademhaling en tempo en houdt alle trainingsresultaten bij in een speciaal ontwikkelde fit20 app. Meer informatie over fit20: www.fit20.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.