De ChristenUnie maakt zich zorgen over mogelijk uitstel van werk aan de weg, nu de werkzaamheden aan Keizer Karelplein en -weg naar voren zijn gehaald. Dinsdag (16 april) gaat de fractie daarover vragen stellen in de raadscommissie Ruimte, Wonen en Natuur (RWN).

Bert de Pijper. Foto: amstelveenweb.com

De ChristenUnie is over het eerder realiseren van de rotonde op het Keizer Karelplein, waardoor niet meer wordt gewacht op de voltooiing van de A9, overigens wel tevreden. Maar de vraag is of andere werkzaamheden daardoor niet in het gedrang komen. “Wat voor gevolgen heeft dit voor de doorstroming van het verkeer in onze stad. Wij maken ons met name zorgen over de timing van alle wegwerkzaamheden die op dit moment plaatsvinden”, zegt fractievoorzitter Bert de Pijper.

Website

Volgens de gemeentelijke website zijn wegwerkzaamheden op het Keizer Karelplein en de Keizer Karelweg tussen Keizer Karelplein en Handwegb gepland tussen 29 april en 26 juli. Op het Keizer Karelplein en de kruising Kastanjelaan – Lindenlaan met de Keizer Karelweg zullen rotondes worden aangelegd. De Keizer Karelweg en een deel van de Van der Hooplaan worden opnieuw geasfalteerd. De Keizer Karelweg tussen Keizer Karelplein en de Handweg wordt in de periode van 6 mei tot 1 juli afgesloten voor gemotoriseerd verkeer.

Doorstroming

De ChristenUnie maakt zich zorgen over wat dat voor alle andere wegwerkzaamheden voor de doorstroming van het verkeer betekent. Waarom is er niet voor gekozen die werkzaamheden tijdens de zomervakantie te laten plaatsvinden, wil De Pijper weten. En hij vraagt zich ook af of dat heeft te maken met de aanleg van de drie ongelijkvloerse kruisingen op de Beneluxbaan. “Kunnen de op de website aangegeven alternatieve routes het extra verkeer opvangen?” wil hij ook vragen aan B&W.

De informatie over de verschillende werkzaamheden wordt volgens hem versnipperd gebracht. “Wij willen er op aandringen dat het college een kalender gaat publiceren van alle verdere werkzaamheden in 2019 in de gemeente, onder verantwoordelijkheid van Rijkswaterstaat, de provincie Noord-Holland en de gemeente zelf. En welke gevolgen die hebben voor autoverkeer, fietsverkeer en het Openbaar Vervoer.”

 

Op de website van de gemeente https://www.amstelveen.nl/wonen-leven/wegwerkzaamheden/keizer-karelplein is over het wegwerk nadere informatie verschenen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.