Bijna tweehonderd inwoners kwamen woensdag naar de informatiebijeenkomst in het Cobra Museum over de te bouwen Pathé bioscoop en de concept Gebiedsvisie Traverse A9-Stadshart. Het was een inloopbijeenkomst waar men de plannen kon bekijken. Medewerkers van de gemeente, Rijkswaterstaat en Pathé stonden bezoekers te woord.

Volgens wethouder Herbert Raat (Stadshart) organiseert de gemeente bijeenkomsten als deze om te horen wat inwoners vinden van gemaakte plannen. “Er was belangstelling van zowel inwoners als leden van de de gemeenteraad, zoals Ruud Kootker van BBA, die zelf aan het Stadshart woont. De binnengekomen reacties worden voorgelegd aan de gemeenteraad, die moet beslissen over de komst van de bioscoop.”

Omgeving

De meerderheid van de bezoekers kwam uit de omgeving van het Stadshart. De gemeente had bewoners in de nabijheid van de ontwikkelingen per brief uitgenodigd voor de informatiebijeenkomst. Maar ook geïnteresseerden uit andere delen van Amstelveen, zoals Bankras / Kostverloren en Elsrijk, kwamen langs.

Binnengekomen reacties

Bezoekers kregen tijdens de bijeenkomst de mogelijkheid reacties achter te laten. Onder de achtergelaten reacties stond bijvoorbeeld het verzoek om de bioscoop een landmark van Amstelveen te laten worden. Ook werd aandacht gevraagd voor fietsparkeergelegenheden in de omgeving.

Ter inzage

De ontwerp Startnotitie bioscoop Stadsplein en concept Gebiedsvisie Traverse A9 – Stadshart liggen nog tot en met 17 april 2019 ter inzage. Inzien kan door langs te komen op het raadhuis, bij Amstelveen InZicht of online op www.amstelveen.nl/stadshart. Reageren op de plannen kan per mail via stadshart@amstelveen.nl of door een brief te sturen naar de gemeente.

De gemeenteraad bespreekt de Startnotitie, met hierin de binnengekomen reacties, op dinsdag 21 mei in de commissie Ruimte, Wonen en Natuur en woensdag 12 juni in de Raad.

Foto boven: amstelveenweb.com

 

4 COMMENTS

 1. Het is een mooi plan, als je de trieste aanleiding (het open verkeersriool A9) tenminste even vergeet.

  Ik vraag mij alleen af of er na KPMG en Hudson’s Bay niet nóg een groot leegstaand gebouw in het stadscentrum komt?

  De gemeente moet als vereiste stellen dat nieuwe grote gebouwen geschikt zijn voor méér doelstellingen dan alleen de oorspronkelijke. Dat is bij Hudson’s Bay niet gebeurd en ik denk dat ze daar spijt van zullen krijgen. Voor bewoning is dat fraaie gebouw in ieder geval helaas totaal ongeschikt.

  Bij de presentatie van alle plannen probeert de gemeente te verbloemen dat ons stadscentrum een nóg grotere asfaltvlakte met veel autoverkeer wordt.

 2. Correctie: Wordt Pathé na KPMG, Hudson’s Bay, Handelsplein en het Congresgebouw het vijfde grote leegstaande gebouw in het centrum van Amstelveen?

  • Wat betreft Pathé geloof ik wel in hun concept, als ik enkel kijk naar de Bijlmer. Die andere leegstaande gebouwen zijn natuurlijk de afgang van de eeuw. Laten ze daar lekker expats huisvesten en mensen die behoefte hebben aan luxe-appartementen, opdat ze elders in de woonplaats meer sociale woningbouw en in de lage vrije sector kunnen plegen! En niet zoals Gordon vol trots wist te melden een 25 m2 studiootje in een verbouwd kantoorpand waar je dan €850,— voor af moest tikken. Trouwens er staat nog veel leeg in de vrije sector.

 3. In een tijd van steeds grotere en betere tv-schermen en Netflix etc. kan ik mij niet voorstellen dat een bioscoop nog rendabel te exploiteren is. Waartoe kan het gebouw dienen als het niet lukt? Kan Pathé niet in het gebouw van ex-V&D en ex-Hudson’s Bay?

  Met verfraaien van de gevels van die oerlelijke parkeergarage mogen ze wmb morgen beginnen. Waarom daarmee nog wachten tot 2023?

  De gemeente wil de lelijke achterkant van de schouwburg ombouwen tot de fraaie entree van Amstelveen, maar bewoners van het Stadshart kijken straks tegen de achterkant van een bioscoopgebouw.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.