Op het terrein aan de Startbaan 16 van het voormalige Hewlett Packard gebouw en een locatie daarnaast kunnen honderden woningen worden gerealiseerd in de categorie ‘middelduur’.  Dat is het plan van de gemeente. Over de 549 appartementen op de locatie Hewlett Packard, waar aan 549 wordt daar donderdag 18 april van 19.00 tot 21.00 uur een (inloop) informatieavond gehouden. Medewerkers van gemeente en ontwikkelaar zijn er om vragen te beantwoorden.

Floortje Gordon

Er verrijzen volgens de plannen diverse flatgebouwen. Tachtig procent ervan komt in het middeldure segment, de rest in het ‘dure’. De woningen zijn vooral bestemd voor starters, jonge gezinnen en ‘empty nesters’. Aan de gemeenteraad worden twee verschillende varianten voorgelegd, waarvan er één meer dan de helft (56%) uit lage middeldure huurwoningen, bijna 20% uit hoge huren in dat segment en de rest middeldure (7%) en dure koopwoningen betreft.

Koopwoningen

In de andere variant die de gemeenteraad gaat het vooral om koopwoningen in de middeldure sector en 49% in de lage middeldure huurflats. Er worden dan zestien procent van de woningen in het hoge middeldure huur en 35% (middel en) dure koopwoningen gebouwd.

Volgens wethouder Floor Gordon kan de bouw een waardevolle bijdrage leveren op de oververhitte woningmarkt en past het initiatief bij de ambitie van de gemeenteraad veel middeldure woningen te realiseren. Overigens gaat het vooral om twee slaapkamers (85%), dus driekamerwoningen. Voor jonge gezinnen, denkt Gordon.

Mismatch

De kantorenstrook langs de Startbaan is en wordt nu benut voor woningbouw. Ook het kantoorgebouw aan Startbaan 8 wordt daar binnenkort voor bestemd. In het verleden is er volgens Gordon sprake geweest van een mismatch, waardoor de behoefte aan kantoorkolossen steeds minder en die aan woningen al maar groter werd. En de traditionele kantorenbouw voldoen ook niet meer aan de eisen van de tijd qua duurzaam- en bereikbaarheid, zegt de wethouder. Niet kansrijke gebouwen op de kantorenmarkt moeten maar haar mening een transitie baar woningbouw ondergaan. “We kijken daarbij wel naar een goede balans tussen wonen en werken. Werken is ook een belangrijk speerpunt in Amstelveen.”

 Balie

De ontwerp-startnotitie voor Hewlett Packard is te zien op pagina Startbaan 16 en bij de balie Bouwen in het raadhuis. De startnotitie zal na de inspraak worden behandeld in de gemeenteraad. Volgens de gemeente weegt de gemeenteraad de reacties uit de inspraak mee in zijn besluit tot vaststelling van de startnotitie.

Op de foto het voormalige Hewlett Packard gebouw.

1 REACTIE

  1. Er staat nou nooit bij wat lage middeldure en hoge middeldure huren nou precies inhouden. Hoeveel is dat dan?
    Aan de raad wordt 2 varianten voorgelegd. Laat ik nu denken, dat daar de meest dure uit komt rollen. Men wil hier blijkbaar geen mensen hebben die niet zo veel verdienen. Heel handig hè, want die zijn hier niet nodig, vooral geen personeel in de zorg, onderwijs, enz. Wat gek nou, dat vele van deze mensen verkassen naar andere plaatsen waar ze werk hebben en redelijk kunnen wonen en dat men hier blijft zitten met een lading part- timers voor wie het werk veelal niet de hoogste prioriteit heeft.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.