Mantelzorg & Meer voegt weer een cursus aan het  programma toe. Van woensdagavond 3 november af kan men voor een driedelige cursus wekelijks van 19.30 tot 21.30 uur terecht op Bouwerij 4d voor een gespreksgroep van Amstelveense mantelzorgers die het als een verlies ervaren dat hun naaste steeds meer van zijn of haar gezondheid inlevert.

De gespreksavond wordt dus ook op 10 en 17 november gehouden, onder begeleidiing van een mantelzorgconsulent.

Naaste

Ook van de mantelzorger verandert het leven en de toekomst is onzeker, zegt de organisatie. “Het is dan fijn om herkenning, erkenning en steun te ervaren van anderen die in eenzelfde situatie zitten.”

Zowel voor de verzorgde als voor de verzorger verandert veel als chronische ziekte, dementie, beperking of een andere aandoening een rol gaan spelen. verandert het leven voor u samen. Dat het niet meer is zoals het was en de onzekere toekomst kan zich onder andere uiten in machteloosheid, boosheid of moeheid, weet M&M.

Verlies

De organisatie spreekt over ‘levend verlies’, bijvoorbeeld een man met dementie steeds minder op de vroegere echtgenoot lijkt. Of als een vrouw door een beroerte anders wordt dan de vrouw met wie men eens was getrouwd. Maar ook een verlamde broer, zuster of kind (na een ongeluk) kan intensieve zorg nodig hebben.

Aanmelden is verplicht en kan via www.mantelzorgenmeer.nl of telefonisch via 020 5127250. In de agenda op de site vindt men het overzicht met gespreksgroepen en ander aanbod.

1 REACTIE

  1. Even iets wat misschien off topic is, maar waar een gedeeltelijke overlap is en waar ik nog nooit iets over heb gehoord is het volgende. Mijn indruk is dat veel vrijwilligers, die overwegend tot de ouderen behoren tijdens Corona en nu nog zijn afgehaakt met hun werk. Daar zijn in de raad nooit vragen over gesteld . Ook heeft B&W nooit cijfers naar buiten toe gebracht. Dit lijkt mij toch zeer belangrijk ,omdat veel zorg ook door vrijwilligers wordt gedaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.