Hondenpoep blijft een geregeld in het lokale nieuws voorkomende ergernis. Nu klaagt Actief voor Amstelveen (AVA) in de gemeenteraad er over. De fractie vraagt schriftelijk aan B&W of het uitlaten van honden op speelplaatsen, groenstroken en voetpaden kan stoppen en wil weten waarom de borden met een verbod voor honden daar zijn verdwenen.

“Ouderen moeten vaak slalommend over straat om de uitwerpselen te ontlopen en kinderen kunnen niet onbezorgd spelen op speelweides en speelplaatsen zonder onder de uitwerpselen thuis te komen”, zegt AVA.

Sport

De mede door AmstelveenSport georganiseerde Jantje Beton Buitenspeeldag is in aantocht. AVA ziet de bui al hangen door de poep bij dat evenement. Net als bij de voor de zomer met de Beweegbus aangekondigde buitenspeelactiviteiten. “In Amstelveen heeft een groot aantal inwoners één of meer honden en dit aantal is tijdens de Coronaperiode aanzienlijk toegenomen’, constateert de lokale politieke partij.  Zij wijst op de op 18 juli 2018 raadsbreed aangenomen motie

Geen Melkkoe

“De Hond is geen melkkoe”, waarmee de hondenbelasting werd afgeschaft. De motie bevestigde het grote belang dat honden op het gebied van sociaal isolement en veiligheid in het leven van mensen spelen. Maar als dank voor het afschaffen van de belasting zou men van hondenbezitters mogen verwachten dat die hun verantwoordelijkheid nemen, zegt fractievoorzitter Michel Becker. “De hond dus op alleen de daarvoor bestemde uitlaatplekken zijn behoefte laten doen of anders het met eigen of door de gemeente beschikbaar gestelde poepzakjes opruimen om overlast te voorkomen”.

Borden

AVA verwacht van B&W de toezegging dat de aanduidingsborden als ‘speelweide’ en ‘honden verboden’ terugkomen en vraagt ook of bij de diverse groenstroken in de stad kan worden aangegeven dat het wettelijk verplicht is uitwerpselen op te ruimen. “Is het mogelijk om de palen met gratis poepzakjes strategischer in de wandelroute aan te brengen en zo nodig meer palen te plaatsen?” vraagt AVA verder. En de politieke partij wil verder een ‘mediaoffensief’ om de hondenbezitters op hun plichten te wijzen. En ook moeten de handhavers de opdracht krijgen meer toezicht te houden en handelend op te treden tegen ‘poepcriminelen’.

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.