Door ijsjes te kopen voor een euro in de pauzes kunnen leerlingen van het Keizer Karel College (KKC) deze week een bijdrage leveren aan de hulp die wordt geboden aan vluchtelingen die zijn getroffen door de brand in kamp Moria op Lesbos in Griekenland. De actie is georganiseerd door de UNESCO jongerencommissie van de school.

De commissie sluit aan bij de landelijke actie van de Stichting Because We Carry, komende week slaapzakken inzamelt en geld ophaalt. Voor de komende winter zijn heel veel warme kleding en schoeisel nodig voor de vluchtelingen, die veel van hun toch al schaarse bezittingen door de brand kwijt zijn.

Oriëntatieschool

De volledige ijs-opbrengst gaat naar de Stichting Because We Carry.  De commissie heeft ook crowdfunding opgezet waar men via onderstaande QR-code aan kan doneren. Albert Heijn in het Stadshart Amstelveen en het KKC zijn de sponsoren van de ijsjes. “Wij willen als UNESCO oriëntatieschool onze leerlingen meegeven dat ons goede leven niet zo vanzelfsprekend is en dat we oog moeten hebben voor het lot van anderen,” zegt het KKC. https://www.becausewecarry.org/wie-zijn-wij/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.