“Ze hadden eigenlijk een tegel moeten inleveren”, vond raadslid Erwin van der Waal van D66, de lange rij van gegadigden overziend. Wethouder Floor Gordon van o.a. Groen, zijn partijgenote (foto boven), startte op het grasveld aan het einde van het parkeerterrein bij het raadhuis, tegenover Poel’s Up, door winterharde planten uit te delen de campagne ‘Groen moet te doen’.

De lange rij was natuurlijk ontstaan doordat de planten gratis waren. “Wat houden we als Amstelveners toch van groen”, zei Gordon. Maar het kan volgens haar nog groener. Het uitdelen was symbolisch bedoeld om meer ideeën van inwoners te krijgen, die kunnen worden ingediend via dekmee.amstelveen.nl. Zelf dacht zij aan de al eerder geplaatste Bijen- en insectenhotels, geveltuintjes enzovoort. Maar misschien zijn er andere ideeën om het verstenen tegen te gaan.

Meedenken

Er zijn allerlei regelingen om het groene denken van de inwoners te stimuleren. Zoals de subsidie voor groene daken op gebouwen. “Meedenken kan gewoon op de bank”, zegt Gordon, die bij de start van de campagne de Groenraad speciaal dankte voor zijn adviezen. Als Amstelveners het met de ingebrachte ideeën eens zijn, kunnen zij die ’liken’. Overigens beoordeelt de gemeente zelf of een ingebracht idee rijp is voor uitvoering, na ter plaatse te hebben gekeken. Begonnen wordt in Groenelaan en Keizer Karel Park.

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.