Bij aanleunwoningen van Nieuw Vredeveld aan de Rembrandtweg blijkt de nieuwe dranger bij de ruimte voor scootmobiels de bejaarde inwoners tot gevangenen te maken. De moeder van SP-raadscommissielid Wil Roode werd daardoor getroffen. Woonzorg, de verhuurder van vastgoed aan zorginstellingen, waarvan de lokale stichting Brentano huurt, zei er niets aan te kunnen doen.

Overigens hebben ook andere senioren last van de nieuwe dranger, die te snel de deur dichtklapt, last ervan. Een medebewoner kwam met zijn scootmobiel knel te zitten tussen de deur.

Niet zelfstandig
“De tijd is dusdanig kort dat mijn moeder niet meer zelfstandig naar binnen  kan”, schreef Roode aan Woonzorg. Dat bedrijf had haar moeder telefonisch laten weten dat een onderaannemer was ingehuurd voor de installatie en zelf niets te kunnen betekenen, omdat om de werkzaamheden nu eenmaal zijn uitbesteed. En ja, het ingehuurde bedrijf kampt nu eenmaal met een personeelstekort. Dus de Amstelveense senioren in de aanleunwoningen aan de Rembrandtweg moeten maar óf hun scootmobiel niet meer gebruiken óf die op een andere plek zette. In elk geval moeten zij niet bij hun verhuurder zijn, blijk uit de reactie van Woonzorg.

Advies
Nou ja, die gaf het advies hulp te vragen als senioren naar buiten en binnen willen met hun scootmobiel. “Bedoelt u dat bewoners hun familie moeten bellen als ze een ommetje willen maken of boodschappen wil doen? Een slecht advies en praktisch onuitvoerbaar”, schreef Roode aan Woonzorg en vraagt de
deurdranger zo in te stellen dat bewoners, die een hoge leeftijd en vaak beperkingen hebben, naar buiten kunnen om bijvoorbeeld boodschappen te doen per scootmobiel. De hoge leeftijd en beperkingen zijn precies de oorzaken van de huur van een aanleunwoning. “Het is heel kwalijk dat u mijn moeder niet wilt helpen en feitelijk tegenhoudt om zelfstandig naar buiten te kunnen gaan en zich beroept op een tekort aan personeel omdat u een ondernemer heeft ingeschakeld.
Het moet niet gekker worden”, schreef Roode. Zij geeft de verhuurder tot 20 september de tijd om het euvel te verhelpen en zegt dat haar moeder, als dat niet gebeurt, genoodzaakt is minder huur te gaan betalen.

1 REACTIE

  1. Typisch de reactie van een bureaucraat om de schuld aan een onderaannemer te geven. Woonzorg is verantwoordelijk voor dat gebouw. Dus dan moeten ze maar de juiste opdracht geven aan de aannemer. Fouten maken is helemaal niet erg, maar erken het dan en ga op zoek naar oplossingen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.