De stichting Amstelveen Oranje is op zoek naar nieuwe bestuursleden, nu een uittocht van de huidige bestuurders is begonnen. Binnenkort treedt ook voorzitter Frank Kuyper af. “Ik ben zes jaar voorzitter geweest en dat is een mooie periode. Sollicitaties zijn dus welkom.” Behalve een nieuwe voorzitter is er iemand in het bestuur nodig voor de PR en de communicatie en – per direct – een algemeen bestuurslid. Raadslid (CDA) Sandra van Engelen is secretaris van de stichting en wie daarin wil meedraaien wordt verzocht haar te mailen: aajvanengelen@casema.nl.

De stichting organiseert alle herdenkingen, Oranjefeesten als Koningsdag en Bevrijdingsdag enzovoort. Door de coronacrisis kunnen deze keer Koningsdag, de herdenking van de gevallenen op 4 mei en de Bevrijdingsdag op 5 mei niet doorgaan.

Verpleeghuizen

Overigens wil Amstelveen Oranje de Koningsdag op 27 april, waarvoor burgemeester Tjapko Poppens als chauffeur is ingeschakeld, samen met de gemeente die dag bezoeken brengen aan verpleeghuizen en andere zorginstellingen om er 3000 tompoucen uit te delen voor bewoners en medewerkers. De tochten daarheen worden gemaakt met voer milieuvriendelijke automobielen, waarvan er dus een door de burgemeester wordt bestuurd.

Intussen zijn alle festiviteiten, zoals de anders druk bezochte vrijmarkt, op deze Koningsdag afgelast. Wel wordt inwoners gevraagd voor het raam (straatkant) een oranjeding te plaatsen, waarvan Amstelveen Oranje de meest originele en leukste vondst met een prijs beloont. RTV Amstelveen zal beelden van die uitingen uitzenden. Overigens wordt ook gevraagd uitbundig te ‘vlaggen’.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.