Dat er eindelijk schot lijkt te komen in de nieuwbouw van scholen aan Orion (wijk Middenhoven) juicht de VVD in de gemeenteraad toe. De fractie zeurt er overigens al lang over, maar er komt nu een Nota van Uitgangspunten. Nieuwbouw is de enige optie op die locatie stelde de fractie al in 2019 vast, zegt VVD-raadslid Bas Zwart.

In de raadscommissie zei onderwijswethouder Frank Berkhout deze week dat eigenlijk de bestaande scholen te ruim in hun jasje zitten, omdat de prognose van het leerlingenaantal destijds nogal onzorgvuldig was. “De toename is minder dan was voorspeld”, zegt Zwart.

Uit de tijd

De VVD spreekt nog steeds over een toename in de laatste jaren, waardoor er een dependance en extra klaslokalen kwamen. Maar het scholencomplex is verouderd, slecht geïsoleerd en heeft een matig binnenklimaat, vindt de partij. “De scholen zijn echt niet meer van deze tijd.” En de fractie wijst ook op de jonge gezinnen die de laatste jaren in Middenhoven en Waardhuizen zin gekomen, wat het leerlingental doet toenemen. Dat blijft evenwel niet zo, meldde Berkhout in een raadscommissie; bij een eerdere prognose is volgens hem niet goed rekening is gehouden met scholen in andere buurten.

Maar op dit moment hebben de ouders niet de garantie, zelfs als zij hun kinderen al heel vroeg inschrijven, dat zij aan Orion geplaatst worden. In nieuwe plan verhuist basisschool De Pionier naar de voormalige bibliotheek en komt op de bestaande locatie nieuwbouw voor de scholen De Cirkel en Willem Alexander. De wethouder gaf in de commissievergadering aan dat daarbij ook extra ingezet wordt op passend onderwijs.

1 REACTIE

  1. Ja, dit is geloof ik al het vierde bericht over dat scholencomplex. Zowel hier als op Amstelveenz. De VVD wil graag D66 de loef afsteken als onderwijspartij en dat breed etaleren in de media, ook al is er sinds twee jaar eigenlijk niks nieuws meer over te melden. Voeg daarbij dat de onderwijswethouder in het college publicitair de zwakste broeder is et voilà.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.