Er komt weer een gemeentelijke isolatieactie voor huiseigenaren, die met een online informatiebijeenkomst wordt voorbereid op donderdag 23 september. Daarvoor kan men zich aanmelden via regionaalenergieloket.nl/acties.

Tijdens de informatiebijeenkomst wordt de isolatieactie toegelicht en kunnen inwoners vragen stellen aan de gemeente, Energieloket Amstelveen en de installateur.

Kosten

Door het isoleren van de woning blijft die warm in de winter en koel in de zomer, zegt de gemeente. En volgens haar bespaart het energie en daarmee kosten. Maar omdat het voor huiseigenaren vaak lastig is een keuze te maken uit de verschillende aanbieders van isolatie, start de gemeente in Amstelveen Zuid op dat gebied een actie.

Volgens wethouder Floor Gordon (Duurzaamheid) wil de gemeente het inwoners (lees: eigenaren van woningen, red.) makkelijk maken energie te besparen. “Door in te kopen met een grote groep huiseigenaren worden de voorwaarden van de isolatiemaatregelen gunstig en de prijzen scherp. Het isolatiebedrijf voldoet aan strenge voorwaarden, waardoor kwaliteit, service en garantie worden gewaarborgd.” Met de actie wil de gemeente het isoleren van woningen een extra impuls geven.

Installateur

Bewoners die zich hebben ingeschreven, ontvangen een uitnodiging om een digitale woningopname in te plannen met de installateur. Die zal dan advies geven over onder andere de locatie van de isolatie. Kort na de woningopname ontvangen bewoners een persoonlijke offerte. Hierna kunnen zij besluiten of ze meedoen met de actie.

Die is opgezet in samenwerking met het Energieloket Amstelveen. Technische specialisten van het Energieloket hebben verschillende installateurs in de regio bekeken, zegt de gemeente. ‘Op basis van prijs, kwaliteit en ervaring is de beste installateur gekozen die het isoleren van de woning uitvoert.’

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.