Hoewel er jaren geleden al werd gekozen voor het zogenoemde directiemodel en de brede ledenvergaderingen werden afgeschaft is de Rabobank naar zijn zeggen nog steeds een coöperatie, die gelooft in het collectief. Op woensdag 17 februari (19.00 uur) is er een zogenoemde dialoogsessie voor de Rabobank Amstel en Vecht waaraan iedereen kan deelnemen, meldt directeur Ugur Pekdemir van de regionale bank. Aanmelden bij hem op: directie.amstelenvecht@rabobank.nl.

Pekdemir zegt dat zijn bank nu landelijk en in de regio met klanten, leden en beleidsmakers een coöperatief toekomstplan wil maken: Een zogeheten Coöperatief Convenant, dat samen met andere regio’s tot stand komt en in de lente aan een nieuw kabinet wordt aangeboden.

Kracht

“We geloven echt enorm in de kracht van samen”, zegt hij. “Doordat mensen samenwerken, is er een toename van solidariteit, veerkracht, creativiteit en saamhorigheid. Die samenwerking willen we stimuleren om een breed gedragen toekomstplan voor onze regio én Nederland op poten te zetten.”

 Volgens Pekdemir is hij met zijn bank op naar een op de achterban gestoeld convenant voor in en na de coronacrisis.  “Het Convenant is echt een product van de samenleving. Het wordt gemaakt voor en door jou en de mensen en bedrijven om je heen. We zoeken mensen met een stevige mening, die een visie hebben op hoe juist die wereld dichtbij er uit zou moeten en kunnen zien. Vooral ook mensen die de handen uit de mouwen willen steken en actief een steentje bijdragen. We zijn een superlokale bank met een wereldwijd netwerk. Laten we die kracht benutten om écht een verschil te maken voor de toekomst.”

Veertien regio’s

Pekdemir wil met de regio in gesprek over de maatschappelijke en economische uitdagingen waarvoor die staat. “De gesprekken vinden ook in de dertien andere regio’s plaats.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.