De Amstelveense Schaatsvereniging De Poelster, die de beschikking heeft over een landijsbaan, organiseert op last van de overheid, ondanks het op komst zijnde vriesweer, dit winterseizoen geen activiteiten. Daartoe besloot het bestuur na overleg met de gemeentelijke afdeling Veiligheid en Handhaving.

Nu de lockdown wegens verlenging duurt tot begin maart duurt ook het risico voor schaatsers voort, vindt de vereniging. Overigens ziet zij, net als elders in het land, veel mensen naar de Poel komen. “De corona maatregelen zullen dan niet gehandhaafd kunnen worden, zeker niet op de landijsbaan.”

Niet af te sluiten

Omdat elders in het land banen zijn af te sluiten, waardoor het aantal toegelaten schaatsers is te maximeren, kunnen die wel open gaan. Maar in Amstelveen is dat niet zo. Het wordt hier snel te druk en daar neemt De Poelster kennelijk geen verantwoordelijkheid voor. Ook de gemeente verwacht veel mensen en geeft De Poelster gelijk. Die heeft voor een evenement op de landijsbaan met koek- en zopie geen vergunning, wegens Covid. Ook  niet om de baan onder water te zetten.

Overigens wordt veel sneeuw voorspeld, wat niet bepaald bevorderlijk is voor het ijs. Er worden op de Poel dan ook veel zwakke plekken daarvan en wakken verwacht. De Poelster betreurt het besluit dit jaar geen activiteiten te organiseren, maar zegt dat veiligheid en gezondheid boven alles gaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.