Met vrijwel zeker de fracties van GroenLinks en SP tegen stelt de gemeenteraad op 17b februari het nieuwe bestemmingsplan vast voor Landtong, waar scholen en 160 woningen komen. Er komt één nieuw schoolgebouw met onder meer vijf klaslokalen voor de reformatorische school ‘De Akker’. De tegenstemmende fracties waren tegen het plan, omdat daar geen sociale woningen komen.

GroenLinks-raadslid Cheimaa Aouni vroeg zich af of de vijf lokalen voor ‘De Akker’, zeker op den duur, wel nodig zijn, maar wethouder Gordon (D66) antwoordde dat die zijn gebaseerd op een langjarige prognose. Dat zei ze donderdag in een vergadering van de raadscommissie Ruimte, Wonen en Natuur.

Middelduur

De woningbouw wordt  gerealiseerd in het middeldure segment. Het bestaande cluster van scholen bestaat 50 jaar en wordt gesloopt. De woningen komen voor bijna de helft (45%) terecht in het lage huursegment van de middeldure categorie en de rest betreft koopwoningen daarin.

GroenLinks komt met een motie en een amendement over onder meer erfpacht. Actief voor Amstelveen (AVA) zei nog te twijfelen of het wel voor de plannen niet stemmen. “Het is één van de laatste plekken waarop nog sociale huurwoningen kunnen worden gebouwd”, zei Michel Becker van die fractie.

Financiering

Die twijfel bleek overwonnen voor coalitiepartij PvdA. Raadslid Van den Bosch betoogde dat zijn partij wel is gehecht aan sociale huurwoningen, maar dat in dit geval de woningbouw zorgt voor financiering van de scholen. Overigens stemt de PvdA altijd mee met de coalitie, die vooral gaat voor het middeldure segment. Daar worden doorgaans kleine woningen gebouwd, wat CDA-er Rouwenhorst tot de opmerking dat aan Landtong woningen van 60 tot 80 vierkante meter komen. “In plaats van 49 vierkante meter, zoals bij andere projecten”, voegde hij er aan toe.

De ChristenUnie zei bij monde van Henk Stoffels bij te zijn dat er nieuwbouw komt voor een ‘echte christelijke school’ in Amstelveen.  GroenLinks vond dat ook in dit geval kleine woningen verrijzen, met naar één slaapkamer.

1 REACTIE

  1. Niet dat het veel uitmaakt, maar waar waren nu AVA, lijst Höckner, en de PvdA weer die indertijd de verkiezingen zijn ingegaan met meer woonruimte voor de gewone Amstelvener? Overigens kan ik aan dit lijstje ook nog toevoegen de CU vanuit hun sociaal christenlijke gedachtengoed. Fijn al die gebroken verkiezingsbeloften. Ik denk dat het merendeel van deze figuren er meer zitten vanwege hun eigen inkomen dan vanwege hun kiezers. Wat een stelletje opportunisten met de ruggengraat van een naaktslak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.