Vijf gewonden, van wie er twee wegens rookvergiftiging naar het ziekenhuis moesten, waren vannacht het gevolg van een brand in Uilenstede. Die was zaterdagavond laat uitgebroken in een keuken op de vierde etage van een flatgebouw. Ongeveer vijftig studenten in aanpalende flats moesten worden geëvacueerd. Ook burgemeester Tjapko Poppens was bij de brand aanwezig.

De brandweer sprak van een zeer grote woningbrand, waarvoor met diverse wagens werd uitgeruk en extra brandweerlieden werden opgeroepen. De geëvacueerde studenten werden opgevangen in het sportcentrum in Uilenstede, waar vrijwilligers van het Rode Kruis in Amstelveen hen van dekens tegen de kou voorzag.

 Hotel

Overigens mochten vrijwel alle bewoners na de brand en controle van het flatgebouw weer naar hun kamers op eenheden. Met een paar bewoners kon dat door (rook) schade niet en zij kregen huisvesting elders, bijvoorbeeld in een hotel in Kronenburg. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

Glad

Door sneeuw en gladheid had de gemeentelijke dienst voor gladheidbestrijding het in de nacht van zaterdag op zondag druk. Een strooiwagen van de dienst kwam aan de  Nesserlaan in het er langs lopende water terecht. De chauffeur kwam trouwens met de schrik vrij.

De hoofdontsluitingswegen en -fietspaden kregen bij de gladheidsbestrijding voorrang, omdat die die begaanbaar moeten zijn bij calamiteiten. Daarna werd op de overige doorgaande wegen en fietspaden gestrooid. Parkeerplaatsen en binnenwegen, zoals woonerven, stoepen en wandelpaden krijgen die behandeling niet. En voor de provinciale wegen, zoals de Legmeerdijk, zorgt de provincie Noord-Holland.

Stoepen

Voor het eventueel ijs- en sneeuwvrij maken van stoepen zijn bewoners zelf verantwoordelijk. Iedere inwoner kan daarvoor voor vijf kilo zout halen tijdens openingstijden bij het Afvalbrengstation en op Escapade. Zie voor de openingstijden de pagina Afvalbrengstation en de pagina Escapade. Men wordt verzocht zelf een eigen emmer mee te nemen.

Op verschillende plekken, bijvoorbeeld bij bruggen en viaducten, staan ook bakken met zout, dat men kan gebruiken voor slecht begaanbare wegen.

Kijk voor alle informatie op de pagina Gladheidbestrijding of volg Gladheid Amstelveen op Twitter voor actuele informatie.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.