Volgens cultuurwethouder  Herbert Raat is het Cobra Museum in het Stadshart elitair en moet het na beëindiging van het daartoe verbindende contract er niet op rekenen dat de subsidie van meer dan een miljoen euro per jaar automatisch doorgaat. “De Amstelvener voelt zich er niet mee verbonden”, zei hij.

Raat verwacht overigens dat het museum de handschoen oppakt en zei daarover goede contacten met de nieuwe directeur ervan te hebben. Het standpunt van de wethouder past overigens in zijn financiële beleid. Hij is ook de penningmeester van de stad.

Het Cobra Museum moet van richting veranderen om meer aansluiting te vinden bij de lokale gemeenschap, heeft hij samen met burgemeester Bas Eenhoorn overgebracht aan de directie. Raat maakte zijn opmerkingen bij de behandeling van de zogenoemde perspectiefnota, die in november door een uitvoeringsnota van B&W wordt gevolgd.

Omdraaien

“Wij draaien elke euro om voordat wij die uitgeven”, zei de wethouder. “Er bestaan in die zin financieel geen heilige huisjes, waar je nooit aankomt.” De ChristenUnie, die om persoonlijke gesprekken met elk van de vijf wethouders had gevraagd, kreeg te horen altijd welkom te zijn daarvoor.

Intussen dreigen er ook wat de cultuur betreft wel bezuinigingen. Raat was het met Kootker en de PvdA eens dat Amstelveen zich meer op het Bostheater moet richten, dan weliswaar gefinancierd wordt door de gemeente Amsterdam, maar op Amstelveens grondgebied ligt, in het Amsterdamse Bos.

 

 

 

2 REACTIES

  1. Ik ben het met Raat eens dat het Cobra elitair is, maar is nagenoeg elk soort kunst niet elitair? Als je je,enkel,op de massa richt wordt het toch ook enkel patat , FEBO en Pathé waar weer de nieuwste blockbusters draaien? En dat Cobra de Amstelvener te veel geld kost , vind ik ook . Waarom niet eens een tentoonstelling over hyper realisten of magisch realisten en verkooptentoonstellingen ? In het verleden zijn er ook tentoonstellingen geweest die wel vele mensen bezochten. Waarom nu dan niet?

    • Misschien moet men ook eens wat creatiever gaan denken, zoals een arrangementkaart voor het museumtrammetje, van der Togt , Cobra en ergens een kop koffie, want alles is wel te belopen. Tot dusver heb ik van enige samenwerking nog niets mogen bemerken en waarom zou dat ook niet kunnen op het gebied van management ?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.