Bert de Pijper

Waar liggen de stormen op de loer?” Zo vroeg Bert de Pijper van de ChristenUnie het donderdag in de raadscommissie Algemeen Bestuur en Middelen (ABM). Daarmee bracht hij onder woorden wat ook andere fracties, zoals die van de lokale partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA), wat de financiën van de gemeente betreft bedoelden.

De gemeente is druk doende met onder de naam ‘sparen

Ruud Kootker

vooraf’ een fonds p[ te bouwen als buffer voor toekomstige tegenvallers. Maar een deel van de politiek wil al weten waar die risico’s (kunnen) liggen. De Pijper miste een paragraaf in het uitvoeringsprogramma bij de begroting daarover. “Laten wij elkaar niet voor de gek houden, lijken in de kast zullen er komen”, zei hij.

Juridische kennis

De Pijper dacht onder meer aan claims als de grote projecten in Amstelveen worden uitgevoerd. “Hebben wij dan de juridische kennis in huis om ons daartegen te kunnen verdedigen?”

Ook bbA-fractievoorzitter Ruud Kootker sprak over financiële onzekerheden, vooral in het sociale domein, dat tegenwoordig ongeveer een derde van de begroting uitmaakt. ”Waar zit de pijn?”, wilde hij weten. Er staan in de begroting volgens hem en De Pijper veel PM-posten, uitgaven die men wel verwacht, zonder dat iemand weet hoe groot die worden.

Onzeker

De penningmeester van de gemeente, wethouder Herbert Raat, gaf toe dat veel onzeker is, maar kon daar ook eigenlijk geen zekerheden voor in de plaats stellen. “Wij weten gewoon op dit moment nog niet”, zei hij. Niets vermoedende landen en steden worden soms plotseling door rampen getroffen.

Volgens hem wordt wel het water in de Poel de komende jaren helder. Dat heeft althans zijn niet aanwezige collega Rob Ellermeijer beloofd. “Op een persconferentie zei hij dat binnen deze bestuursperiode in De Poel gezwommen kan worden.”

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.