Herbert Raat

Amstelveen gaat duidelijker zijn positie ten opzichte van Schiphol markeren. Dat beloofde wethouder Herbert Raat donderdag aan de raadscommissie Algemeen Bestuur en Middelen, op aan aandringen van diverse fracties. Er komt een notitie, een zogenoemde Position Paper (want zoiets moet natuurlijk Engels klinken), waar de fractie van Burgerbelangen (bbA) om had gevraagd. Daarin staat dan hoe de belangen van de gemeente liggen.Dat wordt wel moeilijk, bleek uit wat wethouder Floor

Floortje Gordon

Gordon van Economie (D66) zei. Zij belichaamt zowel de motor achter de duurzaamheid waarnaar de gemeente streeft als het economische floreren. Er is een spanningsveld tussen de economie die Amstelveen zo graag dient en de overlast die de luchthaven voor veel inwoners veroorzaakt.

Raat sprak over een krachtenveld, waarin Amstelveen een kleine speler is. Hij wees er op dat Amsterdam 20% van de aandelen Schiphol heeft. “Wij spelen wel een rol, maar een kleine en bepalen niets.”

 

3 REACTIES

  1. Schiphol veroorzaakt niet alleen overlast voor omwonenden maar verspilt ook fossiele grondstoffen, vervuilt de lucht en verwarmt het klimaat.

    Het is dus niet alleen uit direct eigenbelang dat Amstelveen zich moet inzetten voor inkrimping van Schiphol, maar ook op grond van onze maatschappelijke en ecologische verantwoordelijkheid voor nu en straks.

    De tijd dringt, de gevaren worden steeds groter. Dit was al 50 jaar bekend, dus ga niet doen alsof dit nieuw inzicht is.

    Schiphol had nooit zo groot mogen worden.

    • Correctie: Het is dus niet alleen uit direct eigenbelang dat Amstelveen zich moet inzetten voor inkrimping van Schiphol, maar ook op grond van onze maatschappelijke en ecologische verantwoordelijkheid voor nu en straks.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.