De gemeenteraad mag dan komende woensdag de Uitvoeringsagenda Gezond, waar B&W in bekend maken Amstelveen gezonder te laten leven, de SP vindt dat er topt nu toe te weinig aandacht aan kinderen in de diverse wijken is besteed. Raadslid Marina Casadei komt met een motie daarover.

Men kan niet vroeg beginnen met bewegen, vindt Casadei. Maar zij bestrijdt de opmerking van wethouder Rob Ellermeijer in een raadscommissie dat er voldoende speelplaatsen zijn. Zij baseert zich onder meer op haar contacten met gezinnen aan de Eleanor Rooseveltlaan, in Kostverloren, waar enkele wipkippen voor de allerkleinsten zijn bij de laagbouw, maar daar houdt het volgens haar mee op. Ook in andere wijken zijn naar haar mening te weinig gratis speeltoestellen voor oudere jeugd.

Coaches

De beweegcoaches van AmstelveenSport moeten in elk geval in de wijken waar te weinig speelaccommodaties zijn ingezet kunnen worden, zegt zij. “Er zou juist in die wijken een structureel gratis aanbod moeten zijn om kinderen te stimuleren buiten te sporten. Nu is er alleen in de zomermaanden de Buitenspeelbus.”

Ook kinderen in de basisschoolleeftijd zullen naast een gezonde voeding ook voldoende moeten bewegen, vindt Casadei. “Het college stimuleert ouders al jaren om hun kinderen van een sportclub lid te laten worden. Maar ondanks alle regelingen ziet de SP dat onder de minimagezinnen dit niet altijd het geval is. Een feit is dat gezinnen met een laag inkomen vaak ongezonder leven. Structureel zou er gratis aanbod moeten zijn om kinderen te stimuleren om buiten te sporten en niet alleen in de zomermaanden de Buitenspeelbus.”

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.