Voormalig CDA-fractievoorzitter Ferry van Groeningen in de gemeenteraad stapt over naar Burgerbelangen Amstelveen (bbA). Eerder deed ex-raadslid voor het CDA Marga van Herteryck hetzelfde. Zij is nu raadslid voor bbA.

Ferry van Groeningen

Van Groeningen gaat voor bbA toe als burgerraadslid deel uitmaken van de raadscommissie Burgers en Samenleving. “Om er na dik twee jaar afwezigheid weer een beetje in te komen,” zegt hij.

Ambitie

Ferry van Groeningen was voorzitter de CDA-fractie in de periode 2016-2018, als opvolger van voormalig wethouder Jan Willem Groot. Daarvoor was hij raadslid. Van Groeningen en het bestuur van bbA hadden al enige tijd contact met elkaar. “Ik heb enkele intensieve gesprekken met het bestuur en de fractievoorzitter van bbA gevoerd”, zegt hij. “Ik kwam daarbij tot de conclusie dat ik mijn ambitie in de lokale politiek het beste bij bbA kan waarmaken. BbA wil dicht bij de bewoners blijven, dat streef ik ook na. BbA brengt dat al ruim twintig jaar in praktijk.”

Omgevingswet

Hij denkt dat Amstelveners willen dat politici dicht bij hen blijven. “Daarbij denk ik ook aan de bedoeling van de Omgevingswet voor het lokale bestuur, die meer ruimte moet bieden aan initiatieven van inwoners. Maar ook door de overheveling van taken in het sociale domein vanuit Den Haag, zoals jeugdzorg, is er nog veel werk te doen.”

Ferry van Groeningen is als intern financieel adviseur verbonden aan Vixx.nl, een financiële dienstverlener. Toerfietsen is een van zijn hobby’s.

Betrokken

BBA zegt blij te zijn met de versterking. “In de periode dat ik wethouder was, heb ik heel plezierig met hem samengewerkt”, zegt voorzitter Peter Bot.  “Wij binden nu een gerespecteerde, betrokken en ervaren lokale politicus aan ons. Uiteraard kijken we met Ferry naar de  raadsverkiezingen van 2022 en naar de gemeenteraad daarna. Maar hij zal zich, net als anderen binnen bbA, verder waar moeten maken. Hem kennende, zal dat wel lukken.”

1 REACTIE

  1. Bijzonder zo oud-CDA’ers bij BBA. Blijf wel lokaal zou ik tegen BBA zeggen. Kan me niet goed herinneren dat Ferry van Groeningen nu veel wonderen heeft verricht als CDA’er, maar kan me vergissen. Zie wel dat Ferry van Groeningen heel recent is benoemd in het Programmabeleidsbepalend Orgaan van RTV Amstelveen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.