Op de 56e plaats van de VVD-kandidatenlijst voor de verkiezingen voor de Tweede Kamer staat Amstelvener Kees Noomen. Hij is nu voorzitter van de grootste fractie in de gemeenteraad (10 zetels).

Vlnr: Raat, Rutte en Noomen

Op zich staat Noomen, CEO van Royal Coster Diamonds, op een onverkiesbare plek op de lijst, maar zijn partijgenoot Herbert Raat wil er alles aan doen om hem in de Kamer te krijgen met voorkeurstemmen. “De aankomende maanden gaan we hard aan de slag om de kandidatuur van Kees te ondersteunen”, zegt hij op Twitter.

‘Groot hart’

Raat vindt het hoog tijd dat Amstelveen en de VVD Amstelveen weer in het landelijke bestuur zijn vertegenwoordigd. Noomen is in Amstelveen, toen nog Nieuwer-Amstel, geboren en opgegroeid. Het bedrijf waaraan hij leiding geeft, is naar eigen zeggen ‘s werelds oudste diamantslijperij en werd in 1840 door Moses Elias Coster gesticht. In 1852 gingen twee meesterslijpers naar Londen om daar de Koh-I-Noor te herslijpen. En er volgden tal van (koninklijke) wapenfeiten.

Noomen is vader van vier kinderen en volgens Raat “iemand die durft te zeggen wat er aan de hand is, met een groot hart voor Amstelveen en ondernemers.”

8 REACTIES

  1. Leuk dat die gast CEO is van Coster Diamands, hij is niet de (controlerend) eigenaar. Dat zijn de erven van Ben Meier waaronder de ex-vrouw van Kees Noomen.

    Kees Noomen een groot hart voor Amstelveen en ondernemers? Hij is erg ingenomen met zichzelf, steunt en is voorvechter van een liefst zoveel mogelijk intransparant beleid in Amstelveen, achterkamers, hekelt elke kritiek, vindt discussie in de gemeenteraad vooral geneuzel, speelt het op de persoon, had een zeer grote mond richting Aalsmeer om het eigen Amstelveense falen in ICT te verhullen, is niet weg te slaan uit de lokale politiek (sinds 2006 dankzij vooral Herbert Raat en Claudio Mancinelli non stop raadslid en de afgelopen 10 jaar 3x raadsperiodes verkozen als fractievoorzitter, duldt liever geen vrouwen (sinds 2010 geen vrouwelijke VVD-lid van B&W, het aantal gekozen en verkiesbare vrouwen in zijn Amstelveense kieslijst/fractie is tot een dieptepunt gedaald). Amstelveens is 0,0 opgeschoten met de heer Kees Noomen.

    Sinds 2 juli 2020 zetelt de nummer 50 op de kieslijst 2017 in de Tweede Kamer dus sja. Ik vrees voor het landsbestuur met zoiemand in de Tweede Kamer, maar voor lobbymensen is het een makkelijk prooi. Ik zou zeggen: stem op 17 maart 2021 GEEN VVD!

    • Maw gewone kleine ondernemers, ZZP’ers, en ander onbelangrijk werkvolk interesseren Noomen, Raat, Mancinelli en hun kliek geen zak, zelfs de gewone VVD’er niet. Deze gehele soms bijna corrupte kliek verdient het juist om voor 100% vervangen te worden, want wat zij voorstaan heeft niets met democratie te maken.

  2. Beste broer van Bugs Bunny,

    Ik begrijp dat u als broer van een berucht konijn aardig gefrustreerd bent geraakt in de loop der jaren. Ik heb daarom ook begrip voor uw emotionele uitspatting want u bent duidelijk betrokken en dit soort reacties zijn dan bij uitstek de manier om het verschil te maken in de gemeente waar wij zo van houden. Ik hoop dat u veel gehoor zult vinden. U heeft mij in ieder geval geraakt en ik hoop dat Dhr. Noomen dit ook leest dan ziet hij dat hij het allemaal toch niet voor niets doet. Met Amstelveners als u komen we er wel.

    Maar ik moet zeggen dat ik- los van uw tegenargumenten- positief verrast ben dat u toch een beetje verwacht dat Dhr Noomen met zijn 56e plek op de lijst in de tweede kamer zal komen. Dat doet mijn oude VVD-hart goed. Hoop doet leven, zullen we maar zeggen.

    Ik wil u dan ook kosteloos een cursus Nederlands aanbieden om uw inhoudelijk sterke reacties voortaan zonder spelfouten te kunnen plaatsen. Ik ben ook geen taalwonder maar u maakt het wel erg bont. Diamand? Zo’n fout heb ik nog nooit gezien. Mijn bescheiden hulp kan er wellicht toe leiden dat uw reacties dan nog meer effect hebben. Dat verdient u.

    Hartelijke groet,
    Jacques Vos

    PS: Iets zegt mij dat u ook geen mondkapje draagt. Doet het nou gewoon!

    • Ach ja. Taalfouten zijn gratis. Is blijkbaar belangrijker dan de inhoud.
      Een mondkap dragen? Die draag ik gewoon netjes, een mondkap draag ik zoals het hoort in de publieke binnenruimtes. No worries. Het is immers een wettelijke plicht.

      En of Kees Noomen daadwerkelijk zijn zetel zal kunnen bemachtigen in het parlement? Er is behoorlijk verloop daar bij de VVD in de Tweede Kamer. Daar wees ik op.

      Ben blij te vernemen dat VVDers zich als bestuurders altijd braaf aan de wet houden en dat u meent er op te wijzen met een ongefundeerde beschuldiging. Jos van Rey, Ard van der Steur, Ricardo Offermans, Peter Salden, Frans Weekers, Ivo Opstelten, Fred Teeven, Anouschka van Miltenburg, Loek Hermans, Ton Hooijmaijers, Neelie Kroes, Nurten Albayrak, Joris Demmink, Henk Kamp (Groningen), DSB-Gerrit Zalm, DSB-Frank de Grave, DSB-Ed Nijpels, Bart Schmeink, Karin Strauss, Rob Bats, Piet Ploeg, Fritz Huffnagel, James Sharpe, Rita Verdonk, Geert Dales, Ruud Nederveen, Jan Broertjes, Heleen Dupuis, Marco Goedknegt, etc etc. zijn vast heel goed in taal. Zijn ze dat ook aangaande hun gedrag tijdens hun politieke loopbaan en wat wettelijk is toegestaan!?

      Het is plezierig te vernemen dat u hoopt dat ik veel gehoor zal vinden met mijn oproep “stem op 17 maart 2021 GEEN VVD!”

    • Als je op Google ‘iemand op taalfouten wijzen’ intikt, dan krijg je 65.000 resultaten. Verrassend informatief voor mensen die anderen op taalfouten wijzen.

    • Beste Sjaak,
      Waarom meldt u zich niet aan bij het Taalhuis ? Daar hebben ze hele lijsten van mensen die graag Nederlands willen leren. Kost u pp een 1 1/2 uur per week. Ik vind het nog leuk werk ook! Dat lijkt mij beter dan gefrustreerd reageren op een in uw ogen gefrustreerd persoon.
      Een ander in uw ogen gefrustreerd persoon, 😂😂😂,
      Frank Bikker.

  3. Het lijkt erop dat ‘de leugen regeert’. Als nu iedereen gaat zeggen waar de leugens zitten, iedereen, dan wordt het ook bij iedereen duidelijk. Te veel mensen laten de leugens bestaan, spreek je uit en blijf je uitspreken. Dus ook U die dit leest en niets zegt, als U niets zegt, dan blijft de leugen bestaan. Spreek U uit!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.