Van  de 32 met de Britse mutant van het coronavitus besmette personen wonen er in de veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland, waartoe Amstelveen behoort. Die zes hebben geen enkele reishistorie naar of bijzondere binding met het Verenigd Koninkrijk.

Het aantal afgenomen tests daalde in de laatste week van het vorige jaar (53) met ruim een derde, maar daarvan viel 11% positief uit. Vorige week werd het bron contact onderzoek van de GGD weer op volle sterkte uitgevoerd, nadat er eerder sprake was van druk op de capaciteit. Deze maand gaat ook de testcapaciteit omhoog tot de al eerder beoogde 17.250 per dag.

Ouderen

Zorgen maakt de veiligheidsregio over de druk op de zorg door uitval van medewerkers. Binnen de regio worden Uithoorn, Aalsmeer en Ouder-Amstel als ‘Zeer Ernstig’ qua besmettingsniveau landelijk beoordeeld en de rest (waaronder Amstelveen) als ernstig.

Overigens nam het aantal besmettingen af met 22%, vooral bij mensen die ouder zijn dan 81, maar die horen wel tot de kwetsbare bevolkingsgroep, meldt de Veiligheidsregio.

Bos

Tot en met 6 januari werden in de veiligheidsregio door gemeentelijke handhaving ruim duizend boetes uitgedeeld en bijna 1900 door de politie, wegens overtredingen van de noodwet in verband met corona. In het Amsterdamse Bos, waar net als in de parken veel mensen heen kwamen, werden over het algemeen de regels goed nageleefd, zegt burgemeester Femke Halsema, voorzitter van de veiligheidsregio.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.