Als Mark Rutte dinsdag een verlenging van de (misschien wel strengere) lockdown aankondigt, moet de regering ook met een plan komen om de economie en vooral de meest bedreigde bedrijven en branches overeind te houden. Dat zei de nieuwe voorzitter van de Ondernemersvereniging Amstelveen (OA) Rob van den Helder donderdag tijdens de online nieuwjaarsreceptie van zijn organisatie.

Hij volgde per 1 januari in zijn functie Alphons Böggemann op. Volgens Van den Helder moet er een economie komen waar elk bedrijf in elke branche een steentje aan kan bijdragen.

Schiphol

De nu door de regering geboden steunmaatregelen hebben niet kunnen verhinderen dat veel personeel werd afgevoerd en bedrijven op omvallen staan, zei hij. “Vooral Schiphol zal een grote impact hebben op de regio en dus ook op de economie en werkgelegenheid in Amstelveen”, zei hij. “Er zijn veel mensen die financiële support en begeleiding nodig hebben om deze moeilijke tijd door te kunnen komen. Laten wij als ondernemers, belangenorganisaties en de gemeente ook hier de komende periode samen in optrekken en kijken waar wij mensen van werk naar werk kunnen helpen.”

ZZP

Van den Helder vond dat er maatwerk voor de compensatie van bijvoorbeeld ZZP’ers en start-ups moet komen.  Wat de evenementensector betreft zag hij een voorbeeld in Duitsland, dat daarvoor een speciaal garantiefonds heeft opgericht. Zo’n fonds komt er wat hem betreft ook in Nederland, om een hele branche te redden.

Ook wilde hij dat Amstelveen, samen met andere gemeenten in de Metropoolregio Amsterdam, de noodkreet in Den Haag op tafel legt over de ongelijkheid in ondernemersland. Daartoe riep hij wethouder Floor Gordon van Economische Zaken op. Vooral horeca en retail zitten nu volgens hem in de hoek waar zware klappen vallen. Overigens vond de voorzitter dat de gemeente zich loyaal tegenover de ondernemers in crisis heeft opgesteld.

Hele toespraak op: https://www.oa-amstelveen.nl/nieuws/mooie-opkomst-online-nieuwjaarsreceptie-ondernemersvereniging-amstelveen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.