Een woning in Amstelveen, waar onderzoek plaatsvond, wordt gekoppeld aan de Mounir K., die is aangehouden door de politie omdat hij ervan wordt verdacht de leidinggevende van een cocaïnebende te zijn. De politie meldde dat K. op straat in Buitenveldert werd aangehouden. Dat gebeurde overigens al vorige maand, maar de politie zweeg tot nu toe over de arrestatie.

De opgepakte K. werd in verband gebracht met de in 2014 in Spanje geliquideerde crimineel Samir Bouyakhrichan en na de moord nieuwe netwerken hebben gevormd. Overigens zou hij door opsporingsdiensten ook gelinkt worden aan gedetineerden als Ridouan Taghi.

Zuid Amerika

De politie arresteerde hem in april omdat hij ervan verdacht werd cocaïne naar Nederland te vervoeren met een straatwaarde van miljoenen euro’s, waarvoor zij informatie haalde uit de in maart vorig jaar onderschepte berichtenservice Sky ECC. Na de arrestatie van K. zijn niet alleen een Amstelveense woning doorzocht, maar ook een appartement in Amsterdam. Beide woningen worden door de recherche in verband gebracht met hem. De politie vond er veel dure goederen., waaronder sieraden. Er werd voor een half miljoen euro in beslag genomen, evenals twee gepantserde auto’s. Volgens K. waarschuwde politie hem zelf dat hij op een dodenlijst zelf, vandaar die gepantserde wagens.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.