Naar een vorige week volkomen uit de hand gelopen wedstrijd zaalvoerbal Emergohal is strafrechtelijk onderzoek gestart. De wedstrijd werd gespeeld tussen teams van het Joordse Maccabi en Arletico. De voorzitters van beide verenigingen verschillen van mening ober wat er is gebeurd.

Volgens Victor Loonstein van de zaalvoetbaldivisie van Maccabi waten de Amsterdamse tegenstanders van het begin af uit op escalatie en is het daardoor uit de hand gelopen, meldde hij aan het Algemeen Dagblad. Het team uit Amsterdam-West zou ‘kankerjoden’ en ‘kankermietjes’ hebben gezegd en op de Joodse spelers met vuisten ingeslagen hebben. Ook zou een Hitlergroet zijn gebracht en werden volgens Loonstein de mensen van Maccabi met antisemitische opmerkingen bejegend.

Trekwerk

Dat is een compleet ander verhaal dan voorzitter Jamal Abaddouch van Atletico heeft. Naar zijn mening doen verschillende verhalen over de gebeurtenissen de ronde en is geweld niet bewezen, hoewel de klachten van de Maccabi-spelers niet wil bagatelliseren. Ook hij geeft toe dat er ‘duw- en trekwerk’ was, maar dat kwam volgens hem van beide kanten en er zijn geen vuistslagen gevallen, zegt hij. “Ik ben we, benieuwd naar het onderzoek”, zei hij tegen het AD.

Overigens heeft wel een medewerker van de Emergo de politie vorige week gebeld. Ahaddouch betreurt het dat zijn club slecht in het nieuws komt en zegt niet te willen polariseren, maar juist verbinden. Maar volgens Loonstein misdraagt Atletico zich vaker en is dit al het derde incident in een paar jaar.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.