Na ‘AmstelveenSpreekt’ (de talkshow van BV Amstelveen)  hebben we nu ook ‘AmstelveenVouwt’. Die laatste voorziet in het vouwen van duizend kraanvogels, waarmee naar Japans voorbeeld welzijnsorganisatie Participe Amstelland aan de slag is gegaan.

In het verre oosten is de kraanvogel het symbool voor geluk, trouw, gezondheid en onsterfelijkheid. De Japanse traditie om 1.000 origami kraanvogels te vouwen is eeuwenoud, want dan zouden gezondheidswensen van de vouwer worden vervuld. ‘Deze 1.000 papieren kraanvogels symboliseren vrijheid, lichtheid en geluk’, zegt Participe, die nu de actie ‘Amstelveen vouwt’ heeft gelanceerd.

Kraanvogel

Het is de bedoeling dat men huizen en auto’s versiert met gevouwen kraanvogels. ‘Versier je eigen huis met kraanvogels, hang er een aan de spiegel in je auto, in de kerstboom, doe hem bij een kaart en vergeet ook niet dat het een leuk cadeautje is voor de buren,’ luidt de aanbeveling van Participe. Maar men kan er ook mee naar de wijkcentra, want die gaan voor de 1.000 kraanvogels.

Papier

Voor het vouwen van een kraanvogel is alleen een vierkant papiertje nodig. Op de website van Participe Amstelland staat een instructie en ook op YouTube vindt men veel hulp. Overigens zijn er nog heel veel andere figuren dan alleen kraanvogels te vouwen. En wie graag wil vouwen maar moeilijk materialen kan kopen, kan contact opnemen met Participe. Die heeft pakketjes met Japans vouwpapier beschikbaar.

Meer informatie? Neem contact op via wijkcoach.amstelland@participe.nu of 06-10455444 (wijkcoach Bankras/Kostverloren). Of kijk op  www.participe-amstelland.nu

Licht

Ook een actie van Participe Amstelland is het simuleren van versiering met licht in tuin, achter raam of op het balkon. Kerst wordt ook wel het feest van het licht genoemd, os de redenering daarachter. ‘In sommige landen wordt er een schepje bovenop gedaan. Huizen worden compleet verlicht met kleine lampjes en in de voortuin staat soms een grote slee met rendieren of een grote kerstman’, zegt Participe Amstelland. Volgens de organisatie heft men niet tot na Sinterklaas te wachten met de buitenverlichting en zij roept iedereen op al ermee aan de slag te gaan. ‘Zo wordt het extra leuk om een wandelingetje door de buurt te maken’, zegt zij, iedereen stimulerend na het eten te gaan wandelen. En of men een foto van de verlichting wil sturen naar aanmelden@participe.nu. De foto’s worden geplaatst op de website van Participe Amstelland.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.