De gemeente startte een onderzoek om er achter te komen waar buitensporters behoefte aan hebben. Gedacht wordt aan hardlopers, wandelaars, fietsers enzovoort. In het kader van de enquête vraagt zij de mening van Amstelveense individuele buitensporters. De enquête levert ook inzichten op over welke plekken veel gebruikt worden, denkt de gemeente.

Het onderzoek staat op de gemeentelijke site www.amstelveen.nl/onderzoek. “We roepen zo veel mogelijk Amstelveners op mee te doen aan de enquête”, zegt sportwethouder Rob Ellermeijer. “Het gaat uiteraard niet alleen om hardlopers, we willen ook de mening weten van recreatieve fietsers, wandelaars en skeelers.”

Parcours

Sommige algemene routes voor individuele sporters zijn al wel bekend. Maar de meesten van hen gebruiken een eigen parcours door de openbare ruimte. Dat maakt het lastig voor de gemeente te weten hoe dit wordt ervaren en of het voldoet. Ellermeijer: “Met de onderzoeksresultaten kunnen we de openbare ruimte geschikter en veiliger maken om te sporten en te bewegen.”

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.